Op zondag 7 mei is Genk Loopt voor de tiende keer de gezondste stadsloop van het land

Golazo
Golazo

Genk Loopt blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Initiatiefnemers Ziekenhuis Oost-Limburg en Stad Genk willen er op zondag 7 mei opnieuw de gezondste stadsloop van het land van maken. De deelnemers kunnen kiezen voor een 10 mijl, 10 km, 5 km of 3 km. Daarnaast staan er ook twee runs voor kinderen en twee mooie wandelroutes op het menu. De organisatie wordt dit jaar versterkt door samen te werken met Golazo Sports. Het Beringse bedrijf is onder meer organisator van de Baloise Antwerp 10 Miles en ENGIE Dwars door Hasselt. Inschrijven voor de tiende editie van Genk Loopt kan vanaf woensdag 14u.

De voorbije twee jaar vond Genk Loopt omwille van de coronacrisis in gespreide vorm over meerdere dagen plaats, op een aangepast parcours. Dit jaar keert het evenement terug naar zijn oude vertrouwde formule. Dat wil zeggen: één groot loop- en wandelfeest voor jong en oud in het hart van de stad op de eerste zondag van mei.

Na de start op de Europalaan lopen de deelnemers op 7 mei richting Kattevennen om nadien te finishen op het Sint-Martinusplein in het stadscentrum. De lopers van de langste afstand, de 10 mijl, mogen om 10u de spits afbijten. Een uur later is het de beurt aan de lopers van de 10 km. Wandelaars hebben keuze uit een tocht van 5 of 10 km en kunnen vrij starten tussen 11u15 en 11u45. ’s Namiddags weerklinkt om 13u eerst het startschot voor de lopers van de 5 km, om 14u gevolgd door dat voor de lopers van de 3 km. Om 15u tot slot start voor de allerkleinsten de 300 meter lange kaboutertjesloop en aansluitend is er de 1 km lange jeugdloop, speciaal voor jongeren tussen 6 en 12 jaar.

Genkenaren hebben er zin in

“Onze stad is helemaal klaar voor deze jubileumeditie van Genk Loopt”, vertelt schepen van Sport Kathleen Parthoens. “Sinds januari is langeafstandloopster en olympisch atlete Manuela Soccol tien Genkenaren aan het klaarstomen. Mensen met loopervaring, maar ook nieuwe lopers trainen mee. En de voorbereidingen gaan vlot, dat wordt met zekerheid een groot succes begin mei.”

“En ik loop met plezier ook mee”, vult burgemeester Wim Dries aan. “Helaas zonder de begeleiding van Manuela, ik ga ervoor op karakter. Genk Loopt is steevast de enige keer dat ik in een jaar mijn loopschoenen aantrek. Maar zo heb ik er wel elke keer een hele week plezier van.” (lacht)

ZOL zorgt voor gezonde motivatie

Door een stadsparcours met heel veel passages door het groen uit te tekenen én door de nauwe band met Ziekenhuis Oost-Limburg mag Genk Loopt zich met recht en rede de gezondste stadsloop van het land noemen.

Tom Arts, voorzitter ZOL: “Al sinds editie 1 in 2013 is ZOL mee de drijvende kracht achter Genk Loopt. En we doen dat heel bewust. We willen er als gezondheidscentrum namelijk niet enkel voor je zijn wanneer je medische zorgen nodig hebt, we willen je ook bewust maken hoe je kan vermijden van in het ziekenhuis terecht te komen. Door te bewegen bijvoorbeeld. Want wie beweegt, blijft langer fit. En wie fit is, wordt minder snel ziek. Daarom: trek op 7 mei je loop- of wandelschoenen aan en maak er samen met ons een gezonde, sportieve dag van!”

Wie wordt het Snelste Bedrijf van Limburg?

Ook met je collega’s kan je er op 7 mei een gezonde, sportieve en gezellige dag van maken. Voor alle Limburgse bedrijven is er binnen het kader van Genk Loopt immers opnieuw de VKW Limburg Bedrijvenloop. Bedrijven die zich hiervoor inschrijven krijgen een eigen tent in het VKW Limburg Bedrijvendorp op het Marktplein, een verzamelpunt voor lopers en supporters. De deelnemende bedrijven doen ook automatisch mee voor het VKW Limburg Bedrijvenklassement en dingen zo mee naar de prijs voor Snelste Bedrijf van Limburg!

PRAKTISCHE INFO GENK LOOPT

Programma zondag 7 mei 2023:

• 09u: start inschrijvingen & afhalen borstnummers
• 10u: start 10 mijl
• 11u: start 10 km
• 11u15 – 11u45: vrije start wandelaars 5 of 10 km
• 13u: start 5 km
• 14u: start 3 km
• 15u: start kaboutertjesloop (300 m) en aansluitend de jeugdloop (1 km)

Locaties:

• Stadhuis: inschrijvingen, afhalen borstnummers & helpdesk
• Europalaan: start 10 mijl, 10 km, 5 km, 3 km & 1 km (jeugdloop)
• Fruitmarkt: start 300 m (kaboutertjesloop)
• Sint-Martinusplein: aankomst alle afstanden
• Marktplein: VKW Limburg Bedrijvendorp

Meer info en inschrijvingen:

Inschrijven kan vanaf woensdag 1 maart, 14u.

Deel dit bericht