Opnieuw net geen podiumplek voor Toon, Tom vijfde in Zolder

2_26070446_toon1
Net als in Diegem heeft Toon opnieuw vlak naast een podiumplek gegrepen. In een prangende eindspurt moest hij nipt de duimen leggen voor Pauwels. Tom werd vijfde en met Corne had onze ploeg zelfs drie renners in de top tien.

De voltallige leeuwenformatie stond aan de start van de zevende Wereldbekermanche in Zolder. Toon nam de beste start en ging zelfs even op pad met wereldkampioen en latere winnaar Wout Van Aert. Maar na een lekke band en een nipt verloren eindspurt van Pauwels moest de Europees kampioen vrede nemen met tweede vierde plaats op rij.

‘Neen, ik heb mijn motor niet opgeblazen toen ik meeging met Van Aert’, was hij achteraf duidelijk. ‘Ik heb toen geen meter overgepakt , maar op een gegeven moment brak de veer en koos ik voor mijn eigen tempo. Nadien reed ik lek en kwam ik in een ruime groep terecht. In de laatste meters was Pauwels simpelweg sneller. Geen schande toch? Pauwels is een van de snelste sprinters in het veldritpeloton.’

Tom volgde in de daguitslag in het spoor van Toon op een vijfde plaats. ‘Het maximum haalbare’, verklaarde hij. ‘Ik ben nog altijd niet volledig gezond. Vooral op het einde had ik nog veel last van de naweeën van de antibiotica. Nochtans reed ik een foutloze koers. Maar het ging hier om de kracht en die had ik vandaag niet genoeg.’

Corne posteerde zich als derde Lion in de top tien. Hij werd negende. Verderop eindigden Daan veertiende, Jim vijftiende en Thijs drieëntwintigste.

Deel dit bericht