Parcours krijgt kleine make-over

parcours1012
Na een jaartje afwezigheid is de Soudal Scheldecross Antwerpen opnieuw opgenomen in het internationale veldritcircuit, als derde manche van de X²O Badkamers Trofee. Erwin Vervecken geeft tekst en uitleg bij het parcours.

Begin dit jaar was de Antwerpse Linkeroever nog het decor voor het Belgisch kampioenschap, zaterdag wordt aan de boorden van de Schelde de derde manche van de X²O Badkamers Trofee betwist.

In vergelijking met de vorige edities ondergaat het parcours een kleine make-over. “Het DNA van het parcours is hetzelfde gebleven”, verzekert Erwin Vervecken van organisator Golazo. “Zo ligt het zwaartepunt van de wedstrijd nog altijd in de dubbele passage op het strand, goed voor zo’n 300 meter crossen in het zand. We hebben er alleen een compactere omloop van gemaakt. Start en aankomst liggen niet meer op de brede Gloriantlaan, maar in de Kastanjedreef aan het zwembad. Ook de passage door de speeltuin is uit de omloop geschrapt.”

“In de bocht van de Schelde is er een extra lus aan het parcours toegevoegd. Aan de opstapplaats van de veerboot rijden de renners nog iets verder in de richting van de stad”, licht Vervecken toe. “De skyline van Antwerpen met het MAS, de Boerentoren en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zal zo nog iets dominanter aanwezig zijn.” Spectaculaire beelden verzekerd!

“Met de Soudal Scheldecross kan Antwerpen een fel geteisterd sportevenementenjaar alsnog in schoonheid afsluiten”, aldus Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters. “Na de Ronde van Vlaanderen en het kruim van het wegpeloton is onze sportstad deze keer de trotse gastheer voor de wereldtop van het veldrijden. Het belooft opnieuw een boeiende strijd te worden in een prachtig decor. En de langverwachte terugkeer van ene Mathieu van der Poel geeft uiteraard een extra pigment aan deze editie. Het publiek is noodgedwongen de grote afwezige, maar de fans hoeven thuis voor de buis geen seconde te missen van het spektakel. Samen met hen ben ik benieuwd wie van der Poel en Lucinda Brand het vuur aan de schenen legt of zelfs in het zand van onze ‘plage’ doet bijten.”

Deel dit bericht