Plastic drinkbekers Port of Antwerp Night Marathon worden hippe tafel met stoelen in Q8-tankstation

plastic0709B

De tienduizenden plastic drinkbekers die lopers gebruiken tijdens de Port of Antwerp Night Marathon krijgen een tweede leven: ze worden ingezameld en via 3D-printing gerecycleerd tot een hippe tafel met stoelen voor een Q8-tankstation. Organisator Golazo en main partner Q8 willen zo het plastic afval op een originele manier hergebruiken.

De deelnemers van de Port of Antwerp Night Marathon op zaterdag 11 september worden elke 2,5 kilometer bevoorraad met water en sportdrank in plastic drinkbekers. Organisator Golazo en main partner Q8 vragen aan de lopers om deze bekers na gebruik in de Q8-recyclagebakken te gooien die overal langs het parcours zullen staan. De bekende presentatrice en actrice Saartje Vandendriessche, zelf een gepassioneerd loopster, zal haar collega-lopers hiertoe aansporen via een filmpje.

“Wie dit doet, maakt kans op een leuke Q8 Dopper-fles aan de finish”, legt Greg Broekmans van Golazo uit. “Zo kunnen we de bekers apart houden van ander afval en een tweede leven geven. Na inzameling laten we de bekers immers samenpersen tot grote balen, in kleine stukjes hakken en smelten tot plastic pellets. Hiervan maken we dan met behulp van een 3D-printer een exclusieve tafel met stoelen.”

HIPPE TANKSTATIONMEUBELS

Deze unieke meubels krijgen een plekje in een Q8-tankstation. “Als main partner vinden we het belangrijk dat er oog is voor duurzaamheid. Wij zetten ons dan ook achter dit initiatief door de inzameling te faciliteren en de gerecycleerde bekers een tweede leven te geven in een Q8 tankstation”, verklaart woordvoerster Katia Van Bouwel van Q8.

Deel dit bericht