Port of Antwerp Night Marathon krijgt aankomst aan het MAS

2_12025500_mas1205

De eerste editie van de Port of Antwerp Night Marathon zal op zaterdag 11 september van start gaan in de ruime straten tussen het MAS en het Havenhuis. Finishen doen de lopers onder het MAS. Op dit moment zijn er al zo een 7.000 lopers ingeschreven.

In normale omstandigheden zou de Port of Antwerp Night Marathon in 2021 al aan zijn tweede editie toe geweest zijn, maar een jaar geleden was er jammer genoeg enkel een virtuele run door Antwerpen mogelijk. Dit jaar is het wél mogelijk om in september een ‘echte/fysieke’ stadsmarathon te organiseren.

“Het overlegcomité van gisteren bracht duidelijkheid en een visie op langere termijn”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Dit stelt ons in staat om met vertrouwen verder te werken richting 11 september en geeft ook onze deelnemers een welgekomen perspectief.”

De startlocatie verhuist van de Vlaamse Kaai naar de zone tussen het MAS en het Havenhuis. De Kattendijkdok-Oostkaai en de omliggende straten stellen de organisatie in staat om een comfortabele spreiding te garanderen in het startvak.

Na de eerste meters op de Kattendijkdok-Oostkaai leidt het parcours de lopers over de Mexicobrug en langs het prachtige Havenhuis om daarna helemaal zuidwaarts te trekken voor een tocht van 42,195 of 21 kilometer dwars door ‘t Stad.

Na de laatste kilometer door de bruisende straten van het Eilandje finisht iedereen op 11 september 2021 aan de voet van het MAS en dus niet zoals het een jaar geleden gepland was op de Scheldekaaien. Geen mooiere locatie dan het iconische Museum Aan de Stroom om je (halve) marathon te eindigen!

De Wever: “Mijn voorbereiding is alvast begonnen!”

“De Port of Antwerp Night Marathon wordt de apotheose van een hopelijk schitterende Antwerpse sportzomer”, aldus Antwerps burgemeester Bart De Wever. “Met start richting het Havenhuis en de finish aan het MAS wordt dit een echte stadsmarathon die een unieke plek op de internationale kalender kan veroveren. Mijn voorbereiding is alvast begonnen!”

Deel dit bericht