Quinten en Thijs op podium in Oostmalle

CYCLOCROSS SLUITINGSPRIJS OOSTMALLE
Bij de beloften zijn Quiten en Thuis op het podium geëindigd. De Europese kampioen miste de overwinning op enkele seconden, terwijl Thijs in eigen gouw de spurt won om plek drie.

Telenet Fidea vaardigden twee renners af bij de beloften en allebei eindigden ze achteraf op het podium. Enkele seconden na Eli Iserbyt kwam Quinten als tweede over de finish. ‘Met een pijnlijke rug’, vertelde hij.

‘Een souvenir van de cross van gisteren in Leuven. In de opwarming had ik al last en in de wedstrijd is die pijn gebleven. Ik kon weinig power zetten na de bochten. Vervelend op dit parcours, maar het is goed dat het seizoen bijna stopt. Want ik recupereer het niet goed meer. Al had ik vandaag nog wel graag gewonnen.’

Even later won Thijs de spurt om plek drie. ‘Het podium was aan elkaar gewaagd vandaag’, klonk hij. ‘Maar Marlux speelde het ploegspel en wij zijn er ingetrapt. Bovendien maakte ik op een heuveltje een fout en pakte Eli tien meter. Die kregen we niet meer dicht. Daarna heb ik me gespaard voor de eindspurt en pakte ik de laatste podiumplek.’

Deel dit bericht