Quinten nestelt zich op het podium in Wachtebeke

CYCLOCROSS AMBIANCECROSS WACHTEBEKE MEN
Quinten Hermans stond zaterdag op het podium van de Ambiancecross. Quinten eindigde als derde in Wachtebeke.

Nog voor het ingaan van de derde ronde versnelde Quinten Hermans. Hij kreeg Michael Vanthourenhout mee. Quinten kwam alleen aan de kop toen Michael Vanthourenhout een fout maakte. Hij kreeg wat verderop het gezelschap van Tim Merlier en Mathieu van der Poel. Net over halfcross moest Quinten het tweetal met Mathieu van der Poel en Tim Merlier ietwat laten rijden.

Van der Poel achtte uiteindelijk zijn moment gekomen en voerde het tempo op. De Nederlander zoefde weg en achter hem sloegen Quinten en Tim Merlier de handen in elkaar. Thomas Pidcock en Diether Sweeck knokten voor de vierde plaats. Een groepje met Toon Aerts, Jim Aernouts en Felipe Orts reed op twee ronden van het einde op 1:05 van de eenzame leider Mathieu van der Poel. Opnieuw kon de strijd voor de tweede plaats nog voor enige spanning zorgen. Daarin zette Tim Merlier enorm veel druk op de schouders van Quinten. De Belgische kampioen op de weg sloeg een kloofje en zou die voorsprong niet meer afstaan. Toon Aerts legde beslag op de zesde plek, Jim Aernouts volgde in zijn kielzog op plek zeven.

Bij de dames tekende Ellen Van Loy voor de vijfde plek. Ellen nam een prima start, maar moest de rol lossen na een schuiver.

Deel dit bericht