R.EV Ride: fiets op zaterdag 10 juni mee in het wiel van Remco Evenepoel!

Belgian Remco Evenepoel celebrates as he crosses the finish line to win the men's elite road race at the UCI Road World Championships Cycling 2022, in Wollongong, Australia, Sunday 25 September 2022. The Worlds are taking place from 18 to 25 September. BELGA PHOTO DIRK WAEM
Belgian Remco Evenepoel celebrates as he crosses the finish line to win the men's elite road race at the UCI Road World Championships Cycling 2022, in Wollongong, Australia, Sunday 25 September 2022. The Worlds are taking place from 18 to 25 September. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Op zaterdag 10 juni nodigt Remco Evenepoel al zijn fans en fervente fietsers uit voor de eerste editie van de R.EV Ride. Het parcours van deze unieke toertocht volgt Remco’s favoriete trainingsroutes door het Pajottenland, de Vlaamse Ardennen en de Pays des Collines. Start en aankomst liggen in Remco’s thuisbasis Schepdaal. Remco rijdt uiteraard zelf ook mee in zijn eigen R.EV Ride. Inschrijven voor de R.EV Ride kan vanaf dinsdag 25 april om 11u.

De deelnemers aan de R.EV Ride hebben keuze uit vijf afstanden: 200 km, 160 km, 130 km, 85 km en een family ride van 30 km. Alle routes zijn voor Remco vertrouwd (trainings)terrein. Met de Congoberg (vanaf 85 km), de Muur van Geraardsbergen en Bosberg (vanaf 130 km), de Kanarieberg, Leberg en Berendries (vanaf 160 km) en de Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg (vanaf 200 km) wacht de deelnemers flink wat klimwerk.

Alle afstanden passeren ook langs de RSCA Academy in Neerpede. Ook dit is vertrouwd trainingsterrein voor Remco, maar dan uit de tijd dat hij nog een succesvolle jeugdvoetballer was bij RSC Anderlecht. Nog een heel leuke locatie volgt al kort na de start in Schepdaal: de R.EV Ride rijdt voorbij café ‘In De Rustberg’, waar één van Remco’s vele fanclubs gevestigd is. Met passages door Vlaanderen, Brussel en Wallonië mag het parcours van de R.EV Ride bovendien op en top Belgisch genoemd worden, net zoals Remco zelf!

“Ik ben heel blij om de eerste editie van de R.EV Ride te kunnen lanceren en iedereen mijn favoriete trainingsroutes in eigen streek te mogen tonen”, aldus een enthousiaste Remco Evenepoel, die tussen 6 en 28 mei een gooi zal doen naar de eindzege in de Ronde van Italië. “Samen met enkele ploegmaats uit de Giro zal ik op 10 juni ook van de partij zijn, op de 200 km, gewoon tussen alle andere fietsers van de R.EV Ride. Benieuwd wie van jullie erin slaagt om zijn wagonnetje bij ons aan te pikken”, besluit de wereldkampioen en Vuelta-winnaar met een kwinkslag.

De R.EV Ride is een initiatief van Remco Evenepoel zelf en is een organisatie van Peloton, in samenwerking met de gemeente Dilbeek, waarvan Schepdaal een deelgemeente is. “We zijn ontzettend trots en enthousiast om onze wereldkampioen Remco Evenepoel te verwelkomen op de R.EV Ride”, zegt Harry De Win, schepen van Sport in Dilbeek. “Dit evenement is een geweldige kans voor fietsliefhebbers om hun passie te delen en samen met Remco door de prachtige Pajotse heuvels te rijden. We hopen dat dit evenement bijdraagt aan het stimuleren van fietsen als een gezonde en leuke activiteit voor jong en oud in onze gemeente.”

Na afloop van de fietstochten zal er op het Marktplein van Dilbeek nog een gezellige ‘après-bike’ georganiseerd worden met onder andere animaties voor kinderen en een handtekeningensessie met Remco Evenepoel en zijn ploegmaats.

Online inschrijven voor de eerste editie van de R.EV Ride kan vanaf dinsdag 25 april om 11u.

PRAKTISCHE INFO R.EV RIDE

Programma zaterdag 10 juni 2023:

  • 200 km: start tussen 7u30 en 8u30
  • 160 km: start tussen 7u30 en 9u
  • 130 km: start tussen 7u30 en 10u
  • 85 km: start tussen 7u30 en 11u
  • 30km (family ride): start tussen 10u en 13u

Deel dit bericht