Reacties na Berlare

Golazo
Golazo

Terwijl verschillende grote namen momenteel nog op hoogtestage vertoeven, vonden heel wat certitudes uit de EnergyVision CrossCup al hun weg naar Berlare voor de openingsmanche. Wij spraken na afloop met enkele hoofdrolspelers.

Antoine Senard – Slotloper, eerste plaats

“We wilden hier echt onze titel van vorig jaar verdedigen. Toen we Ruben Querinjean last minute geblesseerd zagen uitvallen, moesten we in extremis nog aan onze opstelling beginnen sleutelen. Ruben stond aan de zijlijn en dat gaf extra motivatie. Het was wel hard vechten voor deze eerste plaats. DCLA heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt. Guillaume Grimard kwam elke ronde wat dichter, maar ik ben blij dat we ze konden afhouden.”

Guillaume Grimard – Slotloper, tweede plaats

“Ik keer tevreden naar huis, want ik heb toch een mooi gaatje op een sterke Antoine Senard kunnen dichtlopen. Mijn basis zit goed. Met oog op het BK ga ik nog wel aan mijn weerstand moeten werken, maar we zitten perfect op schema. Het hele team heeft het vandaag eigenlijk goed gedaan. Pieter (Sisk; red.) startte zoals gewoonlijk heel goed en Dries (Basemans; red.) heeft ook op een voor hem lastigere afstand een mooie race gelopen.”

“Volgende week verwacht ik nog meer modder dan vandaag. En wie modder zegt, zegt Nicolaï Saké. Hij is duidelijk in goede vorm, dus het wordt een mooie strijd in Roeselare. Ik ga er alles aan doen om mijn leiderstrui nog langer bij mij te houden.”

Nicolaï Saké – Slotloper, derde plaats

“Dit is een teamprestatie. Zonder de andere twee gasten was dit niet gelukt. Ik heb geprobeerd om mijn eigen koers te lopen en ben één voor één beginnen inhalen. Dat motiveerde. Het parcours lag zwaarder dan anders, wat me wel ligt. Het blijft toch fantastisch dat ik dit al kan na een lange blessureperiode.”

“Ik ben sowieso een emotionele jongen aan de finish en dat was vandaag niet anders. Als je echt diep moet gaan en het uiterste geeft, dan is er altijd extra ontlading. In die schreeuw zat natuurlijk ook wat frustratie na een verloren jaar door een stressfractuur. Je moet het dan van dit soort momenten hebben om je aan op te trekken. Ik loop volgende week in Roeselare, daarna trek ik twee weken naar mijn trainingsgroep in Girona om vervolgens terug te komen voor de EK-selectiecross.”

Annelies Nijssen – Tweede loopster, eerste plaats

“Ik ben blij met deze prestatie en trots op ons team. We hebben ons alle drie volledig gesmeten. Over mijn individuele prestatie ben ik zeker tevreden. Ik kon het gaatje redelijk snel en met een comfortabel gevoel dichten. Dat ik nog wat voorsprong bij elkaar liep, was een leuk extraatje. Nochtans ben ik nog niet zo lang aan mijn voorbereiding op het winterseizoen begonnen, al had ik na de eerste echte ‘cross training’ van afgelopen woensdag wel het goede gevoel beet. Normaal ben ik er volgende week in Roeselare ook bij.”

Marie Bilo – Slotloopster, eerste plaats

“Op voorhand hadden we de tegenstand eigenlijk niet bekeken, maar we wisten wel dat we hier met een goede ploeg aan de start stonden en dus voor een mooie plaats konden gaan. Ik zag dat Annelies (Nijssen; red.) een klein gaatje had, maar dat alles nog speelbaar was. Toen ik Victoria (Warpy; red.) voelde naderen, ben ik kalm gebleven. Ik vertrouwde op mijn eindschot om het af te maken.”

Chloé Herbiet – Slotloopster, derde plaats

“De benen voelden goed. Ik ben blij dat ik vlot hersteld ben van mijn marathon, al mis ik nog wel wat crossritme. Mijn volgende doelen zijn het BK en dan hopelijk het EK. Voor Roeselare pas ik, want dan bereik ik mij op hoogte voor op de selectiecross.”

Deel dit bericht