Reacties na de slotmanche van de EnergyVision CrossCup in Diest

Belga
Belga

De slotmanche van de EnergyVision CrossCup speelde zich vandaag af in het Provinciedomein in Diest. Jana Van Lent en Guillaume Grimard verzekerden zich er van hun eerste eindzege in het klassement, al moesten ze de dagzege wel aan zich laten passeren. Je leest hun reacties hier.

Jana Van Lent – Derde plaats lange cross vrouwen, eindwinnares EnergyVision CrossCup:

“Het eerste wedstrijddeel ging eigenlijk heel vlot, maar dan begon de vermoeidheid van de voorbije examenperiode te wegen. Ik besloot mijn eigen tempo te zoeken en ben blij dat ik toch nog een derde plaats kon veiligstellen. Ik had nooit verwacht om zo’n seizoen te kunnen draaien en het ook op zo’n mooie manier kan afronden. Hopelijk kan ik het deze zomer nog eens overdoen op de piste en wie weet brengt me dat tot op het EK en de Olympische Spelen. Ik durf erop hopen.”

Guillaume Grimard – Derde lange cross mannen, eindwinnaar EnergyVision CrossCup:

“Ik voelde me de hele week eigenlijk niet zo goed op training. Het zware parcours vandaag is ook niet helemaal mijn ding, terwijl modderduivels als Nicolaï Saké en Marco Vanderpoorten dan net boven zichzelf uitstijgen. Ik wist dat het een lastige karwei zou worden, maar heb mijn best gedaan om mijn leidersplaats veilig te stellen. Ik heb heel even getwijfeld of het wel zou lukken. Toen ik achter mij keek, zag ik gelukkig dat het gaatje groot genoeg was. Het is machtig om het klassement te winnen. Ik ben al van jongs af aan op de CrossCup terug te vinden, dus dit is een hele eer.”

Jessica Gibbon – Eerste plaats lange cross vrouwen:

“Ik heb echt voor de overwinning moeten vechten. Ik had niet zoveel vertrouwen in mijn winstkansen, tot ik op het einde merkte dat Jasmijn Lau het moeilijker kreeg. Op één van de korte hellingen heb ik het verschil kunnen maken. Ik heb hier twee jaar geleden ook gelopen, dus ik kende het parcours al een beetje. Toen was het nog zes kilometer, vandaag negen. De langere afstand ligt me wel. Ik voel me op het einde altijd sterker worden.”

Nicolaï Saké – Eerste plaats lange cross mannen, tweede plaats EnergyVision CrossCup:

“Ik had meer verwacht van dit seizoen, ik geef het toe. Daarom doet deze overwinning extra deugd. Ik heb bewezen dat ik bij de beste veldlopers van België hoor. De manier waarop ik hier win was misschien atypisch ik. Ik had er gewoon heel veel zin in toen ik de modder zag en besloot al snel om mijn aanval in te zetten. Ik word hier net als vorig jaar tweede in het eindklassement. Dat betekent dat ik volgend jaar nog eens moet terugkomen, want ik wil de CrossCup toch echt wel eens op mijn palmares schrijven.”

Jasmijn Lau – Tweede plaats lange cross vrouwen:

“Ik ben weer helemaal terug. Dit is mijn tweede wedstrijd na een jaar blessureleed, dus ik ben heel blij. Ik hou van crossen en in Nederland is het crosscircuit al helemaal afgelopen. Daarom ben ik het in België gaan zoeken. Ik vond het een heel leuk parcours, zeker met de aanwezige modder. Eind deze maand loop ik ook nog in Albufeira en daarna ga ik de wegwedstrijden opnieuw opzoeken.”

Victoria Warpy – Zesde plaats lange cross vrouwen, tweede plaats EnergyVision CrossCup:

“Ik koos bewust voor een snelle start. Ik wilde Jana Van Lent proberen volgen, maar al snel moest ik temporiseren en besloot ik mijn koers af te stemmen op Juliette Thomas. Ik moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Ik ben net terug van een stage en mijn vermoeide benen heb ik daar niet kunnen achterlaten. Met dit resultaat ben ik zeker tevreden. Ik werd vandaag Vlaams kampioene en dat in mijn tweede jaar cross. Nu gaat mijn aandacht opnieuw naar de weg. In maart loop ik de Runners’ lab Halve Marathon in Gentbrugge en nadien volgt de marathon van Rotterdam.”

Ziad Audah – Winnaar korte cross en eindklassement EnergyVision CrossCup:

“Het niveau op de korte cross is heel hoog, zeker met Ruben Verheyden aan de start. Mijn plan was om te volgen en dan een eindsprint uit mijn benen te schudden. Toen ik zij aan zij met Ruben (Verheyden; red.) liep, steeg mijn zelfvertrouwen. Ik zag dat hij het lastig kreeg terwijl ik nog reserve had. Enkele maanden geleden had ik nooit durven denken aan de eindzege. Ik wil graag mijn mama bedanken. Ze kon er jammer genoeg niet bij zijn omdat ze in het ziekenhuis ligt, maar ze geeft me elke dag de kracht om ervoor te werken.”

Charlotte Van Hese – Winnares korte cross en eindklassement EnergyVision CrossCup:

“Het parcours lag er zwaar bij, al voelde ik mij goed genoeg om de wedstrijd te controleren. Ik kwam al vrij vroeg aan de leiding en halfweg koers kon ik een schifting doorvoeren. Deze overwinning is een fantastisch einde van een onwaarschijnlijk seizoen. Dagwinst was al mooi geweest. De eindzege maakt het al helemaal af. Ik ben een echte crosser, maar ik hoop toch om deze zomer ook beter te doen dan ooit.”

Deel dit bericht