Reacties na EnergyVision CrossCup in Roeselare

Fotospecial-SISK-043

De EnergyVision CrossCup in Roeselare was de eerste individuele manche van het seizoen. Het was voor velen een laatste test richting de selectiecross voor het EK in Brussel. Lees hieronder wat de atleten erover te vertellen hadden.

Isaac Kimeli – Winnaar lange cross mannen

“De eerste wedstrijd is altijd aanpassen. Ik heb deze week nog zwaar getraind en de reis van Kenia naar huis zat zeker nog in de benen. Tijdens de opwarming dacht ik echt dat het niet voor vandaag ging zijn, maar tijdens de wedstrijd ging het steeds beter en beter. Het was een goede test voor het BK. Ik ben er zeker van dat iedereen er zal staan op de selectiecross. Hopelijk kunnen we met een sterke selectie naar het EK trekken en daar maximaal presteren.”

Jana Van Lent – Winnares lange cross vrouwen

“Ik wist dat Lisa Rooms en Chloé Herbiet zouden ontbreken, maar toch had ik niet verwacht om als eerste over de finish te komen. Hoewel ik iets over halfweg al op kop liep, had ik pas in de laatste honderden meters het vertrouwen dat ik kon winnen. De relatief droge omloop speelde in mijn voordeel. Ik hoop dat ik mij op het BK als belofte kan plaatsen voor het EK. Vorig jaar mocht ik al deelnemen, maar nu hoop ik toch echt beter te doen dan mijn 41ste plaats van toen.”

Robin Hendrix – Tweede plaats lange cross mannen

“Eigenlijk ben ik nooit een goede crosser geweest. Tijdens de wedstrijd had ik het dan ook moeilijk. Ik heb zoveel mogelijk gedoseerd en op het einde kwam mijn snelheid van de piste van pas. Dat gaf vertrouwen, want eigenlijk ben ik nooit een goede crosser geweest. Als ik echt fris aan de start kan staan van het BK en EK, dan denk ik dat er iets mooi in zit.”

Juliette Thomas – Tweede plaats lange cross vrouwen

“De eerste plaats was haalbaar, dus ik ben niet helemaal tevreden over vandaag. Het gevoel was niet goed en na drie ronden had ik last van mijn ademhaling. Toen die opspeelden, telde voor mij vooral het halen van de finish. De vele bochten en twee heuveltjes in het parcours vond ik nog pittig. Ik heb er zeker nog goede hoop in dat ik mij voor het EK ga kunnen plaatsen. Het is voor mij ook een doel om hoog te eindigen in het eindklassement.”

Ruben Verheyden – Winnaar korte cross vrouwen

“Kim, mijn trainer, had gezegd dat ik het rustig aan moest doen in het begin. Ik had er veel zin in en dan is er het gevaar dat ik er te stevig invlieg. Het eerste rondje heb ik afgetast, maar het is niet dat ik me helemaal gespaard heb. De afgelopen week was een rustweek dus ik zat fris en wou testen hoe de benen zaten. Het heeft mij vertrouwen gegeven richting het BK. Het aangepast parcours is zeker een meerwaarde. Het is veel mooier dan voordien waar je telkens rechtdoor moest lopen. Dit heeft een hogere spektakelwaarde. Mochten er in de haarspelbochten nog hekken komen om je aan vast te houden, dan is het helemaal perfect.”

Lotte Scheldeman – Winnares korte cross vrouwen

“Ik zag Mariska Parewyck een heel eind voor met uitlopen. Toen ik haar vanuit mijn ooghoek zag vallen, had ik niet meteen door dat ik dan samen met Lana Ryckaert op kop liep. Het was Lana die het me vertelde. Dat nieuws gaf vleugels. Ze is een goede vriendin van me, dus het maakte me niet uit wie van ons zou winnen. Op het einde had ik nog iets over waardoor ik de sprint naar mijn hand kon zetten. Voor het veldloopseizoen van start ging, twijfelde ik nog om mee te doen. Met mijn weinige trainingsuren voorin blijven meedraaien is niet evident, maar zo lang ik dat kan doen, blijf je mij hier zien. Ik vind het veldlopen en atletiek in het algemeen veel te leuk om te stoppen.”

Deel dit bericht