Ritwinst en eindzege voor Van der Poel na indrukwekkende solo

CYCLING BINCKBANK TOUR FINAL STAGE
Mathieu van der Poel heeft zwaar uitgehaald in de slotrit van de BinckBank Tour. Na een indrukwekkende solo van 50 kilometer sloeg de Nederlandse kampioen een dubbelslag: ritwinst en eindzege.

In de slotrit van de BinckBank Tour moesten de renners vier keer de Muur en de Bosberg bedwingen. Bij de tweede passage op de Muur brak Mathieu van der Poel de wedstrijd helemaal open.

De Nederlandse kampioen reed samen met Florian Sénéchal naar een kopgroep van acht renners en bepaalde daar meteen zelf het tempo. Bij de volgende beklimming van de iconische Muur liet Van der Poel zijn medevluchters één voor één in de steek. Zo stond hij er op vijftig kilometer van de streep helemaal alleen voor.

Van der Poel fietste een voorsprong van anderhalve minuut bij elkaar. In het peloton probeerde Mads Pedersen in z’n eentje een achtervolging op poten te zetten, maar de Deen werd al snel terug tot de orde geroepen door z’n landgenoot Soren Kragh Andersen. In de finale zakte Pedersen definitief door het ijs.

In de slotronde slaagde een kwartet er toch nog in om de krachten te bundelen. Kragh Andersen, Stefan Küng, Oliver Naesen en Sonny Colbrelli kregen Van der Poel op de laatste passage van de Denderoordberg in het vizier en zetten hem nog stevig onder de druk. Die plooide, maar kraakte niet.

Aan de finish hield een leeggereden Van der Poel nog vier seconden voor op Naesen, Colbrelli en Andersen. Goed voor ritwinst én eindzege in de BinckBank Tour. In het algemeen klassement houdt hij acht seconden over op Kragh Andersen en 23 op Küng.

In het Lotto puntenklassement gaat de eindzege naar Mads Pedersen, de overwinning in het Super 8 Strijdlustklassement is voor Kenneth Van Rooy.

Deel dit bericht