Een prachtig parcours in het historische decor van de Brugse binnenstad, een stralend lentezonnetje en voor het eerst sinds 2019 nog eens een massastart op het plein onder de Balkonrotonde in de schaduw van het station. Alle ingrediënten waren zondagochtend aanwezig om er een feestelijke 41ste editie van ENGIE Dwars door Brugge van te maken.

De enthousiaste kinderen van 4 tot 12 jaar beten de spits af met de Kids Run van 1 kilometer. Op moederdag liepen er opvallend veel sportieve mama’s mee aan de zijde van hun zoon of dochter. Geen mooiere manier om moederdag te vieren, toch?

In het Minnewaterpark nabij het Begijnhof werden even later de deelnemers van de 5 km losgelaten. Een nieuwigheid: de deelnemers konden op dit traject kiezen voor de CM-Duorun. Daarbij werden de looppartners aan elkaar verbonden met een buddyline. Samen lopen, samen genieten.

Tot slot trok burgemeester Dirk de fauw zelf de loopschoenen aan om door zijn stad al lopend van zijn stad te genieten. ENGIE Dwars door Brugge: een prachtige tocht van 15 km via Het Zand, de Grote Markt, de Burg en het Minnewaterpark richting de finish aan Hotelschool Ter Groene Poorte.

Aan de finish niets dan gelukkige gezichten. En ook hier opvallend veel felicitaties, knuffels en kussen voor de sportieve mama’s. Om even later na te kaarten met een Brugse Zot in de hand. We kijken nu al uit naar de volgende editie op 7 mei 2023.