Sören Nissen wint de Roc Marathon in Houffalize

6NISSEN
De Deen Sören Nissen (Orbea) heeft de Roc Marathon UCI in Houffalize gewonnen, een wedstrijd in de UCI MTB Marathon Series .

Na 81 kilometer was hij sterker dan de Portugees Luis Leão Pinto (BMC) et de Tsjech Jiri Novak (Betch.nl Superior) . Joris Massaer was vierde en eerste Belg. De Duitser Tim Bohme werd vijfde.

Veel zon en veel volk zondag in Houffalize voor de derde en laatste dag van een Roc d’Ardenne waaraan meer dan 4000 mountainbikers deelnamen.

De wedstrijd binnen de UCI MTB Marathon Series was 81 kilometer lang en werd gewonnen door Sören Nissen. De Deen liet zijn vier metgezellen achter op tien kilometer van de streep in de afdaling van La Roche.

“Het parcours was lang en moeilijk maar vooral ook heel mooi”, aldus Nissen. Leão Pinto legde uit dat hij zich ziek voelde en niet in staat was te reageren op de uitval van Nissen. Het werd trouwens een razend snelle wedstrijd want het gemiddelde lag boven de 25 km/u.

De wedstrijd over 51 kilometer werd gewonnen door Sébastien Carabin in 1u59′. Hij haalde het voor twee Fransen en Mathias Cloostermans.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Poolse Michelina Ziotkowska die finishte na 3u56′. Een minuut later volgde de Hongaarse Eszter Dosa en onze landgenote Alice Pirard, die net terug is van Australië.

“Ik zat nog een beetje met de jetlag van de reis in de benen en kreeg de motor pas goed aan het draaien in de laatste 15 kilometer. Een beetje laat om de twee eerste nog terug te halen, maar toch voldoende om het podium te halen.”

Deel dit bericht