Sprint in Ardooie is nieuwe prooi voor Merlier

Benelux Tour 2021 - Stage 4
Tim Merlier heeft in de Benelux Tour een bisnummer opgevoerd. De renner van Alpecin-Fenix toonde in de traditionele sprint in Ardooie opnieuw zijn snelle benen en troefde het hele peloton af. Stefan Bissegger blijft leider in het algemeen klassement.

De vierde etappe van de Benelux Tour schotelde de renners een rit over 166.1 km tussen Aalter en Ardooie voor. Na een kort oponthoud door een valpartij in de openingsfase tekenden Thomas Sprengers, Arjen Livyns en Samuel Bewley voor de traditionele vlucht van de dag.

Woensdag hadden de ploegen van de sprinters zich nog misrekend, maar in Ardooie – waar traditioneel gesprint wordt voor de bloemen – wilden ze een gelijkaardig scenario absoluut vermijden. Het drietal kreeg een maximale voorsprong van 3 minuten en werd op zestig kilometer van de streep opnieuw ingerekend.

Livyns trok er zich weinig van aan. De renner van Bingoals Pauwels Sauces, die zich een dag eerder nog uit de kopgroep liet uitzakken, hield aan zijn avontuur de leiderstrui in het Super 8 Checkpoint-klassement over. Daarin heeft hij nu een voorsprong van 17 punten op eerste achtervolger Luke Durbridge.

Nerveuze finale

In een nerveuze finale regende het nog aanvalspogingen. Victor Campenaerts, Fernando Gavira, Rune Herregodts en Julien Duval dropten allemaal een bommetje, niemand slaagde erin om uit de klauwen van het peloton te blijven.

Op 10 kilometer van de streep roerden de klassementsrenners zich in de strijd om de bonificaties in de Gouden Kilometer. Kasper Asgreen sprokkelde zes bonusseconden bij elkaar en doet zo een uitstekende zaak in algemeen klassement.

In de Stationsstraat werd er gezocht naar een opvolger voor Jasper Philipsen. Trek-Segafredo probeerde met het triumviraat Pedersen, Stuyven en Theuns het laken naar zich toe te trekken, maar Tim Merlier vond nog net op tijd een gaatje om de voormalige wereldkampioen van de zege te houden.

Voor Merlier is het de tweede overwinning in de Benelux Tour. Hij wordt ook de nieuwe leider in het Teamleader Puntenklassement. Stefan Bissegger blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Deel dit bericht