Sterke Pidcock wint voor het eerst in Namen

DP3_2130

In zijn tweede cross van het seizoen heeft Tom Pidcock meteen een grote zege geboekt. De Britse ex-wereldkampioen won op overtuigende wijze de UCI World Cup in Namen voor  de Nederlanders Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis. Eli Iserbyt, die vierde werd, blijft leider in het WB-klassement.

Pidcock moest vanop de derde rij starten en was dus van bij de start op achtervolgen aangewezen. Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis trokken fors door en sloegen al snel een gat. Eli Iserbyt en co konden niet aansluiten bij het Nederlandse duo van Baloise-Trek Lions.

Halfweg de cross achtte Pidcock het moment gekomen om een tandje bij te steken. De Brit reed gezwind weg uit het groepje-Iserbyt en ging op jacht naar Nieuwenhuis en Ronhaar. Die laatste voelde het gevaar komen en plaatste op zijn beurt een versnelling, waardoor Nieuwenhuis vooraan moest afhaken.

Pidcock raapte al snel Nieuwenhuis op en nam daarna Ronhaar in het vizier. Die weerde zich kranig, maar de terugkeer van Pidcock was onvermijdelijk. De olympische kampioen mountainbike en ex-wereldkampioen veldrijden ging op en over Ronhaar. Aan de finish had Pidcock, die al eens tweede en derde werd op de Citadel maar er nog nooit had kunnen winnen, uiteindelijk 15 seconden voorsprong op Ronhaar en 33 op Nieuwenhuis.

Eli Iserbyt was met een vierde plaats op 52 seconden de eerste Belg in de uitslag. De West-Vlaming blijft leider in de UCI World Cup. De vijfde plaats ging naar Michael Vanthourenhout, tweevoudig winnaar in Namen.

Deel dit bericht