Sterke Toon grijpt tweede plaats en houdt Van der Poel af op Citadel van Namen

CYCLOCROSS WORLD CUP NAMUR
In de vijfde Wereldbekermanche op en rond de Citadel van Namen kwam Toon erg sterk van de dag. Aan het eind toonde hij zich de betere van Mathieu Van der Poel. Toon greep zo een prachtige tweede plek, achter winnaar Van Aert. Corné bevestigde een regelmatige periode met een zesde plek

Daan ging als een pijl uit een boog van start in Namen. Hij vertrok in derde positie. Toon, Lars en Corné volgden kort achter hem. Gaandeweg de wedstrijd kon Toon opschuiven richting tweede positie. Wout Van Aert was ongrijpbaar, maar samen met Mathieu Van der Poel vocht hij een prachtig duel om de tweede plaats uit.

In de slotronde kon Toon afstand nemen van Van der Poel en haalde hij zo de felbegeerde tweede plek binnen. Corné eindigde na een erg regelmatige wedstrijd als zesde. Met Daan (9de) en Quinten (10de) eindigden nog twee Telenet Fidea Lions in de top 10.

Toon Aerts:

“Ik ben heel tevreden met deze tweede plek. Het deed deugd om met Mathieu in duel te gaan. Op een Omloop als deze maakt iedereen foutjes. Het was zaak van het juiste spoor te vinden. Mathieu en ik maakten allebei foutjes, maar uiteindelijk maakte hij er eentje meer en kon ik hem afhouden. Alleen jammer om te horen dat Mathieu zich achteraf niet top voelde.” (lachend)

“Ik heb een goede stage achter de rug. Het is heel mooi om steeds achter die twee supertalenten te eindigen, vandaag kon ik er zelfs tussen eindigen. Dat overtreft mijn verwachtingen en geeft een erg goed gevoel. Ik had wel wat last aan mijn vinger na mijn valpartij gisteren. Daardoor moest ik met drie (in plaats van twee) vingers remmen, dat was niet optimaal.”

Corne Van Kessel:

“Ik heb constant boven mijn tempo gereden. Ik ging erg snel van start. Ik heb een regelmatig tempo kunnen aanhouden en het maximale eruit gehaald. Het was een lastig parcours. Je moest constant geconcentreerd blijven. Maar ik ben blij met deze zesde plaats.”

“Ik kom hier wel graag, maar het parcours ligt me iets minder. Ik ben benieuwd hoe de komende wedstrijden zullen voelen. Ik probeer in de komende Kerstperiode zoveel mogelijk goede resultaten te halen. “

Uitslag

1. Wout Van Aert
2. Toon Aerts
3. Mathieu Van der Poel
6. Corne Van Kessel
9. Daan Soete
10. Quinten Hermans
19. Lars Van der Haar
22. Nicolas Cleppe
29. Jim Aernouts

Deel dit bericht