Sterke Verschueren knap tweede in Zonhoven

jolienzonhovenRG
Jolien Verschueren is knap tweede geworden in de Superprestige Ladies Trophy in Zonhoven. De zege in het Limburgse zand was voor Sanne Cant. Nikki Brammeier legde beslag op de derde plaats. Ellen Van Loy werd vijfde.

Het was Brammeier die de beste start nam, maar toen zij bij de eerste duik in de zandkuil ten val kwam, nam Cant over. Ze sloeg ook meteen een kloofje en die voorsprong diepte ze steeds verder uit. Pas toen ze het in de slotronde iets rustiger aan deed, kon een sterke Verschueren, die goed had ingedeeld, nog een beetje naderen.

De strijd om de tweede plaats was heel boeiend. In de eerste ronde zat Ellen Van Loy het dichtst in Cants buurt, maar zij werd al snel voorbijgereden door Brammeier. De Britse kampioene hield die positie ook lang vast, maar Verschueren en Kaitlin Antonneau waren nooit ver uit de buurt. In de op één na laatste ronde kon Verschueren de kloof dichten en even later nam ze op haar beurt afstand van Brammeier. Ellen Van Loy finishte uiteindelijk als vijfde. Loes Sels moest opgeven na een valpartij.

VERSCHUEREN: “BLIJ MET TWEEDE PLAATS”

“Ik ben heel blij met deze tweede plaats”, sprak Verschueren. “Vorig jaar was ik hier al derde, maar toen was de concurrentie minder zwaar. Dat het zand zo los lag, was in mijn voordeel, omdat er sneller moest worden overgeschakeld naar lopen. In dat werk maakte ik veel tijd goed, de duik in de zandkuil kostte me dan weer telkens een pak meters ten opzichte van de concurrentie.”

Deel dit bericht