Student Lander Loockx slaat dubbelslag in Universiteitscross

landerloockx
Lander Loockx heeft in de Brussels Universities Cyclocross een dubbelslag gerealiseerd: dagwinst en de leidersplaats in de DVV Trofee. Toon Vandebosch en Maik van der Heijden mochten mee op het podium.

Maik van der Heijden bepaalde in de eerste ronde het tempo, maar dat ritme lag duidelijk niet hoog genoeg om het verschil te maken. De Nederlander had bij de eerste passage aan de finish nog zeven renners in zijn wiel hangen.

Het was Lander Loockx die in de tweede ronde een einde maakte aan de lintvorming voorin. De Brabander ging op zoek naar de bonificatieseconden en sloeg in zijn zoektocht al snel een kloofje. Het resultaat: 15 seconden voor Loockx, Kielich en Goeman verdeelden de 10 en 5 seconden.

Zo deed Loockx, die voor aanvang van de wedstrijd nog 48 seconden achterstand had op Niels Derveaux, meteen een hap van zijn achterstand weg. Loockx verdapperde en bouwde ronde na ronde zijn voorsprong verder uit om na een indrukwekkende solo richting de zege te rijden. Toon Vandebosch en Maik van der Heijden mochten als tweede en derde mee op het podium.

Derveaux werd vierde op 39 seconden en verliest zijn leidersplaats aan Loockx, die in de tussenstand nu een voorgift heeft van zes seconden. De slotmanche in Lille belooft dus een spannende strijd te worden voor de eerste plaats.

LOOCKX: ‘VERSCHIL GEMAAKT OP TECHNISCHE STROKEN’

“Hoe gelukkig ik ben? Heel gelukkig.” Lander Loockx vertelde het na de podiumceremonie met een kamerbrede glimlach. “Op dit parcours kon ik vandaag echt mijn power kwijt. Toen ik in de tweede ronde een kloofje had na de sprint voor de bonificatieseconden heb ik doorgezet. Op de technische stroken kon ik het verschil maken en verder uitlopen.”

“Met een voorsprong van zes seconden belooft de wedstrijd in Lille heel spannend te worden. Die omloop ligt me in principe niet zo goed, maar op zo’n snel parcours moet ik normaal wel kunnen standhouden. Ik verwacht dat de bonificatiesconden doorslaggevend zullen zijn”, besloot de student voedings- en dieetleer.

Deel dit bericht