‘t Kuipke in feestelijk jasje

kskuipke2

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent zal het Kuipke dit jaar in een nieuw, feestelijk jasje zitten. Er wordt zoals elk jaar ook voor muzikaal entertainment gezorgd.

Zowel op als naast de wielerbaan als in de coulissen zullen de bezoekers niet naast de ‘eeuwfeestdecoratie’ kunnen kijken. Dat geldt ook voor de VIP-ruimte; die wordt ingekleed met honderd kleurrijk versierde fietswielen.

Deze ‘recycling art-kunstinstallatie’ is het werk van honderd volwassenen met een verstandelijke beperking uit Gent en omstreken die onder de vleugels van KunstBaan hun creativiteit de vrije loop gelaten hebben. KunstBaan is een vzw die van kunst een springplank maakt naar sociale inclusie en dit realiseert in een context van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Muzikaal entertainment

Traditioneel gaan topsport en entertainment hand in hand op de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent en dat zal bij de honderdste verjaardag uiteraard niet anders zijn. Zo kunnen de toeschouwers in het Kuipke dinsdag genieten van een optreden van Garry Hagger. Woensdag is Gunther Neefs aan de beurt, donderdag Loredana, vrijdag Wim Soutaer en zaterdag Jettie Pallettie.

Eddy Merckx

En bij een jubileum horen natuurlijk ook eregasten. In de tribunes van het Kuipke zullen volgende week dan ook heel wat ex-winnaars van de Gentse zesdaagse te zien zijn. Zo hebben onder andere Eddy Merckx, Etienne De Wilde, Moreno De Pauw, Stan Tourné, Julien Stevens, Silvio Martinello, Roger De Vlaeminck en Kenny De Ketele hun komst al bevestigd. Ook Jolien D’hoore, die net als Kenny De Ketele vorig jaar afscheid nam op de Gentse zesdaagse, komt volgende week supporteren voor de zesdaagserenners en de rensters van de Fiberklaar Ladies Cup.

Deel dit bericht