Thijs derde in laatste Wereldbekermanche

BELGIUM CYCLOCROSS WORLD CUP NAMUR
Een week voor het WK heeft Thijs zijn uitstekende vormpeil getoond. In de Wereldbekermanche in Hoogerheide eindigde hij knap derde, terwijl Nicolas vijfde werd. Quinten viel bij de start, maar vocht terug naar een zestiende plaats.

Na een woelige week waarin broer Toon zijn schouder brak, heeft Thijs een mooie derde plaats behaald in de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide. Op een bevroren parcours moest hij de Nederlandse winnaar Nieuwenhuis en de Fransman Russo laten voorgaan. Maar op zeven dagen van het WK is deze podiumplaats een boost voor het vertrouwen.

‘Ik voelde me sterk’, zei hij na de finish. ‘Maar Nieuwenhuis was een klasse te sterk. Zijn tempo lag simpelweg te hoog, zeker om een hele wedstrijd vol te houden. Verstandig koos ik om niet mee te gaan. Anders zou ik sowieso stilgevallen zijn op het einde.’

Nu had hij in de slotronde zelfs nog iets in de tank. ‘Hopelijk gaat het volgende week ook zo in Luxemburg. Maar de weersomstandigheden zullen helemaal anders zijn. Na de sneeuw van afgelopen week, voorspellen ze dooi. Een slijkcross dus. Maar ik voorspel: wie vandaag goed was, zal dat op het WK ook zijn.’

Nicolas toonde dat hij in goeden doen is met een vijfde plaats. Quinten viel zwaar bij de start, maar vocht zich na een inhaalrace terug naar een zestiende plaats. Daardoor behoudt hij zijn tweede plaats in het Wereldbekerklassement. Thijs springt door zijn podiumstuk van zeven naar zes. Nicolas sluit de Wereldbeker af als achtste.

Deel dit bericht