Titelverdedigers Ghys en De Vylder nemen de leiding over

Golazo
Golazo

Titelverdedigers Robbe Ghys en Lindsay De Vylder gaan als leiders de tweede nacht in. Fabio Van den Bossche en Jules Hesters volgens in dezelfde ronde op 15 punten. Ook de nummers drie, Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip, zitten nog in dezelfde ronde, maar sprokkelden al 99 punten en staan dicht bij de bonusronde.

De eerste puntenkoers van de avond ging naar de Duitser Tim Torn Teutenberg. De tweede puntenkoers zette de wederoptredende Jan-Willem van Schip – die dinsdag nog ten val kwam – volledig naar zijn hand. In de daaropvolgende ploegafvalling was van Schip samen met Yoeri Havik opnieuw aan het feest. Als vierde nummer van de avond volgde de tijdrit baanronde. Robbe Ghys en Lindsay De Vylder maakten hun favorietenrol waar en klokten af in 8.434.

De eerste ploegkoers van de avond draaide uit op een titanenstrijd onder de Belgische koppels Ghys/De Vylder en Fabio Van den Bossche/Jules Hesters In de sprint was Van den Bossche de sterkste, ’t Kuipke ging helemaal uit zijn dak.

Na de pauze kwamen traditioneel de derny’s de piste op. Robbe Ghys en Tuur Dens profiteerden optimaal van het zog van hun gangmakers en staken de zege op zak. Tussendoor graaide de Deen Mathias Malmberg de individuele achtervolging mee.

Nieuw baanrecord

Net zoals op de eerste dag zat het venijn in de staart. Na winst voor een dolblije Lasse Norman Hansen in de scratch zetten Noah Vandenbranden en Tuur Dens een volgepakt Kuipke helemaal in vuur en vlam. In de tijdrit over 500 meter pitsten ze tien honderdsten van hun besttijd van dinsdag af. Een nieuw baanrecord: 23.368, goed voor een gemiddelde snelheid van 68,265 kilometer per uur. Kan het duo daar donderdag nog eens onder duiken?

In de afsluitende ploegkoers hielden de ploegen aan de top van het klassement zich wat afzijdig. Het Nederlandse duo Philip Heijnen/Vincent Hoppezak profiteerde optimaal en pakte de zege.

In de stand na twee dagen staan nog drie ploegen in dezelfde ronde. Titelverdedigers Ghys en De Vylder gaan aan de leiding mat 123 punten voor Van den Bossche en Hesters (108 punten). Als derde staan de wereldkampioenen Havik/van Schip geposteerd. De Nederlanders sprokkelden 99 punten en staan dichtbij een bonusronde. Op één ronde staan de Nederlanders Vincent Hoppezak met Philip Heijnen (97 punten), de Deen Matias Malmberg met de Nieuw-Zeelander Aaron Gate (64 punten) en de Duitse Europese kampioenen Roger Kluge met Theo Reinhardt (33 punten). De rest van het deelnemersveld volgt al op twee of meerdere ronden.

Stand na 2 dagen

1. Robbe Ghys (Bel)/Lindsay De Vylder (Bel) 123 punten

2. Fabio Van Den Bossche (Bel)/Jules Hesters (Bel) 108

3. Yoeri Havik (Ned)/Jan-Willem van Schip (Ned) 99

Op 1 ronde:

4. Vincent Hoppezak (Ned)/Philip Heijnen (Ned) 97

5. Matias Malmberg (Den)/Aaron Gate (NZe) 64

6. Roger Kluge (Dui)/Theo Reinhardt (Dui) 33

Op 2 ronden:

7. Oscar Nilsson-Julien (Fra)/Valentin Tabellion (Fra) 63

Op 3 ronden:

8. Noah Vandenbranden (Bel) /Tuur Dens (Bel) 88

9. Gianluca Pollefliet (Bel)/Tim Torn Teutenberg (Dui) 82

Op 5 ronden:

10. Mark Stewart (GBr)/Oliver Wood (GBr) 9

Op 8 ronden:

11. Jonas Rickaert (Bel)/Lasse Norman Hansen (Den) 44

Op 14 ronden:

12. Milan Van Den Haute/Michele Scartezzini (Ita) 20

Deel dit bericht