Toon Aerts wint Koppenbergcross na razendspannende driestrijd

belgaimage-141732553-full
Toon Aerts heeft in een meeslepende driestrijd met Wout van Aert en Michael Vanthourenhout geklopt. De Telenet Fidea Lion pakte de zege door magistraal uit te halen op de laatste beklimming van de Koppenberg. Mathieu van der Poel kwam helemaal niet in het stuk voor.

Geen kanonstart voor Mathieu van der Poel, die na de eerste beklimming van de Koppenberg rustig doorkwam in de twaalfde positie. Een groepje van zeven crossers reed weg: Toon Aerts, Laurens Sweeck, Wout van Aert, Michael Vanthourenhout, Daan Soete, Quinten Hermans en van der Poel. De Nederlander maakte een foutje, viel en moest na twee ronden twintig seconden toegeven. Hij zag af, en dat zag het duo Aerts-van Aert graag gebeuren.

De wereldkampioen ramde stevig door met Aerts en Vanthourenhout, vooral aan de rekker, in het wiel. Van der Poel kende op de zevende plaats duidelijk een slechte dag, terwijl vooraan het trio verder van de rest weg reed. Vanthourenhout moest na halfweg koers de rol lossen vooraan toen Aerts de kat de bel aanbond. Hij slaagde er nog wel in om een aantal keren terug te keren, maar liet natuurlijk al in zijn kaarten kijken.

De kaarten voor van der Poel waren intussen geschud; hij moest in het laatste kwartier ook jongens als Joris Nieuwenhuis laten rijden op de Koppenberg. Liefst twee minuten verderop trok van Aert lekker door, maar zijn compagnons kreeg hij er niet zomaar af. Integendeel: bij de laatste beklimming van de Koppenberg nam Aerts afstand van de wereldkampioen. All-in onder het klinken van de bel voor de Telenet Fidea Lion.

Het lossen van Vanthourenhout bleek lichte bluf, want de West-Vlaming trok als enige naar het wiel van Aerts. Straffer nog: op de laatste klimstrook voor de aankomst nam hij gewoonweg over van Aerts.

Het duo begon lichtjes naar elkaar te kijken, van Aert nam alle risico’s om het gaatje dicht te vlammen. De wereldkampioen bleef steken, dus draaide het duo naar de Koppenberg op voor de overwinning. Aerts ramde een stevige machtsontplooiing uit zijn sterke lijf op weg naar zijn eerste kassei, van Aert ging nog over de compleet kapotte Vanthourenhout. En van der Poel? Die werd 21ste op liefst 4 minuten en 22 seconden.

Deel dit bericht