Toon bekroont seizoen met 2de plek DVV eindklassement, ploeg tweede keer eindwinnaar DVV Team Trofee

CYCLOCROSS DVV TROPHY KRAWATENCROSS LILLE
Toon heeft zijn tweede plek in het eindklassement van de DVV Trofee verzekerd in de Krawatencross. Na een snelle start eindigde onze renner uit Rijkevorsel als 6de in Lille. Lars eindigde vijfde, net als Ellen bij de vrouwen. Voor het tweede jaar op rij mochten alle Telenet Fidea Lions het podium op als eindwinnaar in de DVV Team Trofee.

Toon was gebrand op een snelle start en moest enkel Mathieu Van der Poel voor zich dulden in de openingsronde. Na drie rondes kwam hij samen in een achtervolgend groepje waar ook Lars en Corné zich bevonden. Lars schoof op tijdens de wedstrijd en eindigde vijfde. Toon reed naar de zesde plek, Corné rekende af met rugproblemen en werd 7de. Jim eindigde net buiten de top-10 als 11de, Nicolas werd 13de.

Na de wedstrijd mochten de Telenet Fidea Lions voor het tweede jaar op rij het podium op als eindwinnaar van het ploegenklassement, de DVV Team Trofee.

Lars Van der Haar (5de):

“Ik was niet zo goed als ik had gehoopt. Ik voelde me minder krachtig dan in Maldegem drie dagen geleden. Op de lange stroken miste ik nog kracht. Maar een vijfde plek is niet slecht. Ik zit zelfs niet ver van het podium, in de komende wedstrijden probeer ik te pakken wat er te pakken valt.”

Toon Aerts (6de en 2de in eindklassement):

“Omdat ik op het WK een slechte start kende, maak ik er een erezaak van om goed te starten. Ik zette me in het wiel van Mathieu. Maar die reed zo bijzonder snel dat ik er weinig voordeel uit kon halen.”

“Ik blies me wat op en moest op zoek naar mijn tempo. Dan kwam ik in het gezelschap van o.a. Lars en Corné en eindig ik op plek zes. Het was vandaag vooral belangrijk om Wout af te houden in de strijd om de tweede plek in het eindklassement. Het feit dat ik in het eindklassement als tweede eindig tussen Wout en Mathieu, twee grote renners, is heel mooi. Bovendien is het een bewijs dat deze wedstrijden me wel liggen.”

Corné Van Kessel (7de):

“We hebben er met een osteopaat alles aan gedaan om zo goed mogelijk aan de start te komen. De rugpijn is nog niet helemaal over, in de tweede wedstrijdhelft voelde ik het toch weer opspelen. Helaas krijg ik twee keer met kettingpech af te rekenen in de slotrondes, daar verlies ik een top-5 plek mee. Maar als ik zie waar ik vandaan kom, moet ik tevreden zijn.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Tim Merlier
3. Laurens Sweeck
5. Lars Van der Haar
6. Toon Aerts
7. Corne Van Kessel
11. Jim Aernouts
13. Nicolas Cleppe
DNF Daan Soete

Eindklassement DVV Trofee

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Wout Van Aert
6. Lars Van der Haar
7. Corne Van Kessel
12. Daan Soete
16. Jim Aernouts
22. Nicolas Cleppe

Ellen kon bij de vrouwen beslag leggen op een top-8 notering. Onze kranige dame schoot als vierde uit de startblokken en beperkte de schade in de tweede wedstrijdhelft. Na een zwaar seizoen kon ze in de afsluiter van de Ijsboerke Ladies Trophy een 8ste plek uit de brand slepen. Fleur eindigde op plek 13 aan de Lilse Bergen.

Ellen Van Loy (8ste):

“Het snelle parcours was een hele aanpassing ten opzichte van vorige week in Valkenburg. Deze week moest mijn lichaam ook wat bekomen, veel trainen zat er helaas niet in. Maar uitgerust aan een wedstrijd beginnen doet ook eens deugd.”

“Ik kon snel starten en het verlies in de tweede wedstrijdhelft beperken. In het zand maakte ik een fout waardoor Compton mij passeerde. In de slotronde kwam Nikki Brammeier aansluiten, maar in een spurt der stervende zwanen kon ik ze afhouden. Met een 8ste plek ben ik tevreden.”

Fleur Nagengast (13de):

“Het parcours was totaal anders dan vorige week. Vandaag kwam het op snelheid aan. Op zich verliep de wedstrijd vandaag wel goed voor mij. Ik vertrok redelijk en kon tijdens de wedstrijd opschuiven. Ik vond het wel een leuk rondje, al lag het me niet 100% met de vele bochtjes. Een nieuw podium als eindwinnaar in het ploegenklassement is wel leuk Al stond ik al een paar keer op het podium in de Wereldbeker, een podium went niet zo snel!

Uitslag (56 deelnemers)

1. Sanne Cant
2. Maud Kaptheijns
3. Annemarie Worst
8. Ellen Van Loy
13. Fleur Nagengast

Eindklassement Ijsboerke Ladies Trophy

1. Katherine Compton
2. Nikki Brammeier
3. Maud Kaptheijns
6. Ellen Van Loy
16. Fleur Nagengast

Deel dit bericht