Toon pakt vierde seizoenszege in Druivencross

belgaimage-143046790-full
Na de WB-crossen in Iowa en Waterloo en de Koppenbergcross heeft Toon Aerts een nieuwe mooie zege bijgeschreven op zijn palmares. Corné van Kessel mocht als derde mee op het podium. Ellen Van Loy viel geblesseerd uit.

Voor Aerts lag de Druivencross nog maar zelden goed in de planning, maar dit seizoen kon onze vroegere Europees kampioen wel aan de start verschijnen in Overijse. Het parcours, met heel wat hoogtemeters en glibberige modder, ligt op het lijf geschreven van de kopman uit Rijkevorsel. Eerst duldde hij nog het gezelschap van enkele renners waaronder Corné van Kessel en Jim Aernouts, maar halfweg koers trok Aerts definitief door.

Hij soleerde naar zijn vierde zege van het seizoen, opnieuw schrijft hij met de Druivencross in Overijse een klassieker bij op het palmares. “Ik voelde mij goed vandaag”, stak Aerts van wal. “Al is het natuurlijk anders zonder Mathieu van der Poel. Ik denk niet dat ik hem had kunnen kloppen, maar hij was er niet bij. En dus kon ik winnen. Een veldrit zonder Mathieu is voor ons als concurrenten ook rustiger. De eerste rondes was het tempo niet zo hoog en zo konden renners terugkeren. Ik heb halfweg de cross dan doorgetrokken op een technische passage en zo het verschil gemaakt. Nu ga ik volgende week rustig trainen om volgend weekend opnieuw klaar te zijn voor de klassementscrossen.”

Aerts vond in Overijse een parcours dat hem helemaal lag. “Een echte cross nog eens”, aldus de winnaar. “Dat was toch al even geleden. Het is een andere manier van crossen en dat ligt me beter dan de snelle omlopen. Het is een beetje te vergelijken met Namen en dat is voor mij elk jaar één van de belangrijkste crossen van het seizoen. Ik heb eigenlijk stilletjes spijt dat ik hier in het verleden niet vaker gestart ben.”

Van Kessel kon een derde plaats consolideren, zijn tweede podium in een week tijd. Voor Lars van der Haar ging de wedstrijd een stukje minder vlot. Hij moest terugvechten na pech in de eerste ronden en kon alsnog een zesde plaats uit de brand slepen. Jim Aernouts reed lang vooraan mee in de voorste gelederen, maar werd na een valpartij twaalfde. Thijs Aerts was hem één plaatsje in de rangschikking voor. Nicolas Cleppe tekende op de Tenotsberg een vijftiende plaats op.

VAN LOY NAAR ZIEKENHUIS

In de wedstrijd bij de vrouwen kwam Ellen Van Loy zwaar ten val. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar na onderzoek bleek dat ze een kneuzing van de gewrichtsbanden van de knie heeft. Maandag volgt er nog een echo.

1. Toon Aerts
3. Corné van Kessel
6. Lars van der Haar
11. Thijs Aerts
12. Jim Aernouts
15. Nicolas Cleppe

Deel dit bericht