Toon tweede na beklijvende modderstrijd, Corné verdiend mee op podium

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE HOOGSTRATEN
In de voorlaatste manche van de Telenet Superprestige leverde Toon een beklijvende strijd met Mathieu Van der Poel. Hij was lang minstens de evenknie van de wereldkampioen en strandde na een aantal foutjes op plek 2. Corné ziet een regelmatig seizoen beloond met een knappe podiumplek.

Toon vocht lang een robbertje uit met wereldkampioen Van der Poel. Hij kon een aantal aanvallen pareren, maar in de slotfase werd de foutenlast net iets te groot. Toon finishte tweede. Achter hem vochten Corné en Quinten mee voor de derde podiumplek.

Aan het slot was Corné sterker dan Iserbyt in de podiumstrijd. Quinten en Lars finishten op plekken 6 en 7. Nicolas finishte 15de, Thijs 22ste. Jim moest na een sterke wedstrijd de cross in de slotronde verlaten met een geblokkeerde rem.

In het klassement van de Telenet Superprestige prijken Toon en Lars nu op plekken 2 en 3 met enkel nog de slotmanche in Middelkerke voor de boeg.

Toon Aerts:

“Er lagen een aantal verraderlijke stukken in het parcours. Daar liep het voor mij mis op het eind. Ik voelde dat ik Mathieu zijn niveau vandaag wel benaderde.”

“Aan het eind van de cross was het goede gevoel wat weg. Dan moest ik echt bijten. Een kort moment van concentratieverlies kan dan doorslaggevend zijn.”

Corné Van Kessel:

“Het was een mooie wedstrijd. Ik leverde een lange strijd met Eli om de derde podiumplek. Ik slaagde erin mijn tempo aan te houden in de slotronde en zo de felbegeerde derde podiumplek te bemachtigen.”

“Dit doet heel veel deugd. Ik voel mij al een lange periode goed. Dan doet het deugd dat ik alle werklust beloond zie met een podiumplek. Dit biedt ook mooie perspectieven voor de komende wedstrijden.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Corné Van Kessel
6. Quinten Hermans
7. Lars Van der Haar
15. Nicolas Cleppe
22. Thijs Aerts
DNF Jim Aernouts

Tussenstand Telenet Superprestige

1. Mathieu Van der Poel 105p.
2. Toon Aerts 94p.
3. Lars Van der Haar 74p.
5. Quinten Hermans 48p.

Ellen dook als derde het modderveld in aan de Veiling in Hoogstraten. In de voorlaatste manche van de Telenet Superprestige legde ze aan de finish beslag op een 7de plek. Marthe Truyen, niet 100% door een zware verkoudheid, finishte als 28ste. Fleur verscheen door ziekte niet aan de start.

Ellen Van Loy:

“Op een zwaar parcours als vandaag voel ik dat de kracht helemaal terug op punt staat. Dat doet deugd.”

“Ik zie rondom mij veel rensters die er minder zin in hebben. Maar mijn motivatie staat nog scherp. Misschien heeft die korte pauze begin december toch deugd gedaan. Ik heb zin in de komende weken!”

Uitslag Dames

1. Sanne Cant
2. Annemarie Worst
3. Denise Betsema
7. Ellen Van Loy
28. Marthe Truyen

Deel dit bericht