Toon werkt prachtig teamwerk af en wint Rectavit GP in Leuven

CYCLOCROSS VESTINGCROSS HULST THE NETHERLANDS MEN
In de Rectavit GP in Leuven waren de Telenet Baloise Lions een onklopbaar team. De ploegmaten reden voor elkaar en Toon Aerts kon uiteindelijk als eerste over de finish rijden.

Thijs Aerts ging er in Leuven al eerst vandoor. Toon liet slim het gaatje vallen en leverde daarna goed afstoppingswerk. Michael Vanthourenhout kon zich uiteindelijk toch op kop zetten en reed naar Thijs toe. Toon en Lars volgden goed en in de achtergrond probeerde Jim ook nog vooraan te komen. Dat lukte helaas net niet. 

Michael Vanthourenhout zat gevangen tussen drie sterke Telenet Baloise Lions en besloot toen om het gas open te trekken. Hij reed even weg, maar Thijs reed in één keer het gaatje dicht en zette zijn broer Toon met een ultieme inspanning in het wiel van Vanthourenhout. Lars had wat meer moeite om terug te keren, maar uiteindelijk zat ook hij weer vooraan. De strijd zou gaan tussen Lars, Toon en Michael Vanthourenhout. Lars moest meerdere keren lossen op de momenten dat Vanthourenhout probeerde te ontsnappen, maar hij kwam elke keer terug. De drie reden samen naar de meet. Toon zette zich met een slim manoeuvre op kop net voor de laatste bocht en trok daarna stevig door. Zowel Toon als Lars schoten nog uit hun pedaal, maar Toon was zo sterk dat hij toch nog won. 

Bij de vrouwen was Ellen de enige Telenet Baloise Lion die aan de start stond. Zij eindigde op een zesde plaats. De overwinnig ging naar de Nederlandse Denise Betsema voor Annemarie Worst en Sanne Cant. 

Uitslag heren elite:

1. Toon Aerts
2. Michael Vanthourenhout
3. Lars van der Haar
4. Niels Vandeputte
5. Thijs Aerts
7. Jim Aernouts
12. Nicolas Cleppe
16. Yentl Bekaert

Uitslag dames elite:

1. Denise Betsema
2. Annemarie Worst
3. Sanne Cant
6. Ellen Van Loy

Deel dit bericht