Topnoteringen voor Aerts en Hermans in Cross Vegas

toonaertsvegas450
Met een vierde plaats voor Toon Aerts en een zesde plaats voor Quinten Hermans in Las Vegas zijn de Telenet Fidea Lions goed aan de Telenet UCI Wereldbeker veldrijden begonnen. De winst in Vegas ging naar wereldkampioen Wout Van Aert.

Meteen na de start gebeurde er rond twintigste positie een massale valpartij. De Fransman Steve Chainel – vorig weekend nog winnaar van een cross in het Amerikaanse Waterloo – ging als eerste tegen de grond. Andere ‘dominosteentjes’ die vielen waren onder andere Daan Soete en Corné Van Kessel. Het was niet het dagje van de Nederlander, want even later ging hij ook nog eens overkop toen hij over de balkjes wilde wippen. Corné gaf er even later de brui aan.

Quinten Hermans had wel een topdag. Hij schoof in de eerste wedstrijdhelft telkens gevat mee bij versnellingen van Michael Vanthourenhout, Wout Van Aert en Laurens Sweeck. Ook Toon Aerts ging geen moment uit de top-10. Toen na 50 minuten cross Wout Van Aert ten aanval trok, kon niemand mee. De wereldkampioen, die eerder in de cross ook gevallen was op de balkjes, finishte met 22 seconden voorsprong op Michael Vanthourenhout en 25 op Laurens Sweeck.

Toon Aerts was op 31 seconden een bijzonder knappe vierde en Quinten Hermans op 44 seconden een al even knappe zesde. Met Thijs Van Amerongen op de tiende plaats plaatsten de Telenet Fidea Lions drie renners in de top-10.

“Ik heb een hele mooie wedstrijd gezien van de Telenet Fidea Lions”, reageerde ploegleider Kris Wouters. “Het begin was echter minder fraai door een serieuze valpartij waar zowel Daan Soete als Corné Van Kessel groot slachtoffer van waren. Corné kwam tijdens zijn inhaalrace ook nog eens ten val op de balkjes en heeft momenteel een serieuze bloeduitstorting langs de ruggenwervel. Hij kon zijn cross niet uitrijden.”

“Vooral Toon Aerts met een vierde plaats en Quinten Hermans die zesde eindigde, waren subliem. Ze maakten de juiste keuzes en zaten telkens waar ze moesten zitten. Ook Thijs Van Amerongen kende een goede dag wat resulteerde in een tiende stek. Tom Meeusen werd 11de, maar als hij nog wat meer koersritme opdoet, zie ik hem veel meer naar voren eindigen. Jim Aernouts en Daan Soete werden 16de en 22ste. Als je ziet dat we met vijf renners in de top-16 zitten, kan ik alleen maar spreken over een topwedstrijd!”

Deel dit bericht