Traditie op Hemelvaartsdag: de Lampiris Abdijentocht

abdij2905

Hemelvaartsdag is traditiegetrouw de dag van de Lampiris Abdijentocht. Ook dit jaar zullen opnieuw enkele duizenden lopers en wandelaars komen genieten van het prachtige parcours tussen de abdijen van Tongerlo en Averbode.

De Lampiris Abdijentocht is het tweede event van de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen de deelnemers al lopend of wandelend de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft. Op 30 maart mocht de Lampiris Crêtes de Spa de spits afbijten en na de Lampiris Abdijentocht volgen er nog twee events in de Lampiris Nature Trail Series.

Dat de bossen tussen Averbode en Tongerlo tot de mooiste stukken groen van België behoren is geen publiek geheim. Ook dit jaar zullen meer dan 4500 deelnemers aan de start staan. Op het programma: een wandel- en looptocht van 16 km en helemaal nieuw dit jaar: de dubbele Abdijentocht van 34 km, enkel voor wandelaars.

De start- en aankomstplaats van de Lampiris Abdijentocht 16 km alterneert elk jaar. Dit keer is Tongerlo – het SPORTA-centrum – de startlocatie en ligt de finish in domein De Vijvers in Averbode. De wandelaars van het traject van 34 km daarentegen starten en eindigen in Averbode. Daar kunnen alle deelnemers genieten van een gratis abdijbier van Tongerlo.

Kevin en Dylan Borlée, ambassadeurs van Lampiris, zullen aanwezig zijn in Averbode voor de podiumceremonie. De 3 snelste mannen en 3 snelste vrouwen ontvangen van hen hun welverdiende trofee! Uiteraard kan iedereen die dat wil op de foto met hen, in de tent van title sponsor Lampiris.

De wandelaars die 16 km willen stappen kunnen donderdag tussen 8u en 11u aan hun Lampiris Abdijentocht beginnen, het startschot voor de lopers weerklinkt om 15u. Alle deelnemers aan de 16 km starten in Tongerlo.

De dappere wandelaars die 34 km voor hun rekening nemen, vertrekken in Averbode, door de bossen langs enkele pareltjes zoals de Kwarekken en het Kasteel de Merode in Westerlo. In Tongerlo kunnen ze krachten opdoen met een lekkere pastamaaltijd, om dan de terugtocht richting Averbode aan te vatten.

Online inschrijven kan nog tot en met woensdag 29/05. Donderdag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

Deel dit bericht