Valpartijen overschaduwen eerste dag

dag1gent

Na een zware valpartij van Gerben Thijssen in de supersprint is het verdere programma van de eerste dag van de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent in het Kuipke dinsdagavond stopgezet.

Gerben Thijssen kwam in de slotronde van de supersprint ten val na een contact met de Deen Oliver Wulff Frederiksen. De Limburger kreeg verzorging op de piste en werd – bij bewustzijn – met de ambulance weggevoerd naar het ziekenhuis. De andere renners waren erg aangedaan door het gebeuren en op hun vraag werd iets na half 12 beslist om de resterende nummers niet meer te rijden en er een punt achter te zetten voor de eerste dag. Het publiek in het volgepakte Kuipke reageerde met een begripvol applaus.

Eerder op de avond was ook Mark Cavendish al spectaculair ten val gekomen tijdens de tijdrit over één ronde. Hij stond snel weer recht en deed teken dat hij OK was. De Brit besliste wel om terug te keren naar het hotel om zijn wonden te likken. Iljo Keisse, de ploegmaat van Cavendish, werd voor de rest van de avond gekoppeld aan Jonas Rickaert, wiens voorziene ploegmaat Roy Pieters ziek moest afhaken.

De leiding na de eerste dag is in handen van Jules Hesters en Otto Vergaerde met 46 punten. Kenny De Ketele en Robbe Ghys volgen als tweede op één punt. Er staan nog zeven teams in dezelfde ronde. In principe wordt het programma van de tweede dag woensdag afgewerkt zoals voorzien.

Bekijk hier het klassement

Deel dit bericht