Van Aert: ‘Moest al vlug tandje terugschakelen na snelle ronde’

wva
Wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Charles) leek halverwege de wedstrijd even een comeback te maken richting Mathieu van der Poel. Maar na die ene snelle ronde bleek toch dat zijn eeuwige rivaal te snel reed. "Ik was niet goed genoeg vandaag."

Gisteren won van Aert nog in het Duitse Zeven, maar een eerste weekend met twee zeges zat er opnieuw niet in voor de Lillenaar. “Ik was nog niet helemaal gerecupereerd van gisteren”, was de wereldkampioen eerlijk. “De eerste helft van de wedstrijd voelde ik me niet goed. Ik moest me in een groepje achtervolgers nestelen, wat zeker niet de bedoeling was. Maar in die stevige stoempstrook langs de vijver kon ik afstand nemen van de rest. Nadien kwam ik tijdens één snelle ronde dichterbij, maar ik moest al snel een tandje terugschakelen.”

Technisch zat het wel goed, vond van Aert. “Ik heb weinig foutjes gemaakt. Maar ik reed niet snel genoeg. Ik voel me wel steeds beter worden, maar als Mathieu top is, moet je tiptop in orde zijn om hem te bedreigen.” Het algemeen klassement in de DVV Verzekeringen Trofee is voor van Aert niet zo belangrijk meer, maar intussen is hij wel opgeschoven naar de derde plaats op ruim twee minuten van zijn eeuwige rivaal. “Ik had niet verwacht dat de tijdsverschillen zo groot zouden zijn. Ik hoop op het einde van het seizoen nog in de top-vijf van het klassement te eindigen.”

Van Aert vertrekt, net als vele andere veldrijders, op stage naar Spanje. “Ik moet proberen om de conditie nog wat op te krikken richting maand januari”, stelt hij. “De opeenvolging van wedstrijd verteer ik nog niet al te goed. In de drukke decembermaand is dat uiteraard van groot belang. Lange duurtraining van vier, vijf uur: dat staat er mij te wachten in Spanje.”

Deel dit bericht