Van Aert: ‘Wou niet te vroeg alleen op kop komen’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Wout van Aert opteerde op de Azencross in Loenhout voor een andere tactiek in vergelijking met zijn voorgaande crossen. Van Aert keek de kat uit de boom en ging pas in de slotfase aan de boom schudden. De Belgische kampioen boekte zo al zijn zesde zege op rij.

Wout van Aert weet van geen ophouden. Op de Azencross in Loenhout won hij voor de zesde keer op rij dit seizoen. Toch was de overwinning in Loenhout anders dan zijn voorgaande zeges de afgelopen weken. ‘Ik reed vandaag eerlijk gezegd wel op economie. Ik wou zo weinig mogelijk krachten verspelen. Er stond heel wat wind. Vanaf het wasbord tot aan het indraaien van het veld zat die pal op kop. Ik wou daarom niet te vroeg alleen op kop komen. Dat zou te lastig geweest zijn. Daarom hield ik me in het begin een beetje op de achtergrond. We reden half weg de cross met een mooi groepje op kop, toen Michael Vanthourenhout ging versnellen. Toen moest ik even alles geven om hem bij te benen. Toen besliste ik om het tempo niet meer te laten zakken. Ik sloeg een kloofje, maar werd teruggefloten toen ik een foutje maakte en dwars kwam te staan. Daarna lukte het me wel om alleen op kop te komen.’

‘Ik kan niet ontkennen dat het voorlopig goed gaat. Het is belangrijk dat ik de komende crossen goed door kom. Er volgen er in deze periode een heel pak op korte tijd. Met de conditie is niets mis. Het is mooi hier te winnen. Loenhout is niet ver van de plaats waar ik woon en opgroeide. Toen ik nog jong was, kwamen we hier steevast kijken. Ik heb dus nog wat meer herinneringen aan de Azencross dan enkel maar mijn drie zeges.’

Deel dit bericht