Van der Hoorn: ‘Ik had gisteren al een plannetje in mijn hoofd’

Benelux Tour 2021 - Stage 3
Taco van der Hoorn heeft zijn tweede ritzege in de Benelux Tour beet. De Nederlander won drie jaar geleden in Antwerpen na een solo, vandaag rondde hij een vlucht met vijf succesvol af. ?Tactisch hebben we het perfect gedaan.?

Van der Hoorn verscheen deze ochtend met een plannetje aan de start in Essen. “Ik had gisteren al een tactiek voor een vlucht bedacht”, verklapte de Nederlander. “Op de helling op 800 meter van de streep zou ik aangaan en doortrekken tot de finish. Battistella had mijn plannetje echter door, dus moest ik op de sprint gokken. Normaal ben ik dan niet snel genoeg, maa vandaag is het met toch gelukt.”

Een plannetje bedenken is één, het uitvoeren is nog iets anders. Ondanks het harde werk van de sprintersploegen bleven de vluchters tot het einde voorop. “In het begin had ik bovendien al een sprintje moeten trekken om in de goede vlucht te zitten. Het kostte me veel energie, maar het heeft ook iets opgeleverd. Ik denk dat Arjen Livyns slecht zal slapen.”

“Als je de namen zag, wist je meteen dat ver konden komen. Zeker met zo’n brommer als Durbridge. Tactisch hebben we het perfect uitgespeeld. In het begin hebben we een stevig tempo gereden, maar door goed rond te draaien, heeft iedereen zich ook kunnen sparen. Op 40 kilometer van de streep hebben we de gashendel dan helemaal opengedraaid. Op die smalle wegen in de finale was het moeilijk voor het peloton om de wedstrijd te controleren.”

Deel dit bericht