Van der Poel: ‘Deed deugd om terug op oude niveau te rijden’

2_10053208_LilleVanderPoel
De Krawatencross in Lille was de 27ste overwinning van het seizoen voor Mathieu Van der Poel. Na twee minuten was de Nederlander al vertrokken. "Ik zie dit niet als een revanche voor het WK, ik wou gewoon laten zien dat ik nog goed was."

Woensdag moest Van der Poel nog ziek afhaken voor de wedstrijd in Maldegem, in Lille maakte hij er een one-man-show van. “Heel ziek was ik niet”, geeft Van der Poel toe. “Maar het deed wel goed om eens een dag rust te nemen en te recupereren.”

“Wat er vorige week op het WK allemaal is misgelopen, daar heb ik niet veel meer over nagedacht. Het is toch voorbij. Dan heeft het geen zin om er te veel energie in te steken. De zege van vandaag kan ik moeilijk als een revanche beschouwen, maar ik wou wel graag laten zien dat ik nog goed was. Het deed deugd om terug op mijn oude niveau te kunnen rijden.”

Voor Van der Poel was het al zijn 27ste overwinning van het seizoen. Nog drie te gaan dus om de kaap van dertig te ronden. Zelfs Van der Poel is onder de indruk. “Had je mij voor het seizoen gezegd dat ik dertig crossen zou winnen maar geen wereldkampioen zou worden, ik had er meteen voor getekend.”

Deel dit bericht