Van der Poel: ‘Dit is een van mijn strafste prestaties’

CYCLING BINCKBANK TOUR FINAL STAGE
Mathieu van der Poel heeft de slotrit van de BinckBank Tour met een ware demonstratie naar zijn hand gezet. Zijn solo was zo straf, dat de Nederlander er zelf van onder de indruk was.

“Het is ongelooflijk dat ik op deze manier de BinckBank Tour nog kan winnen”, gaf Van der Poel toe. “De oversteek met Sénéchal naar de kopgroep kwam op een goed moment, maar toen we daar de aansluiting maakten, wilde de rest niet meer meedraaien.”

Bij de volgende passage van de Muur van Geraardsbergen was het de bedoeling om iedereen overboord te gooien en met ploegmaat Dries De Bondt en Sénéchal door te rijden. “Zo was het ook afgesproken met Sénéchal, maar na mijn versnelling kwam ik plots helemaal alleen boven. Ik heb even getwijfeld. Op vijftig kilometer van de streep was het eigenlijk veel te vroeg, maar ik besliste toch om door te rijden en heb alles of niets te gespeeld.”

Het werd alles, maar het koste van der Poel wel veel krachten. “Op de laatste beklimmingen zat ik volledig in de verzuring en had ik alle moeite van de wereld om mijn wattages te blijven draaien. Op het einde zat ik er helemaal door. Het was nog harder afgezien dan in de Amstel Gold Race. Waar ik dit plaats? Dit moet één van mijn strafste prestaties zijn.”

Van der Poel schat zijn eindzege in de BinckBank Tour ook hoog in. “Voor mij was dit geen voorbereidingswedstrijd op de klassiekers. Ik wilde hier absoluut winnen. Ik ben heel blij dat ik het op deze manier heb afgewerkt. Mooier dan dit is niet mogelijk.”

Deel dit bericht