Van der Poel: “Hoop in de leiderstrui naar Brussel te rijden”

20230616-BaloiseBelgiumTour-1600x900-MatsPalinckx-74

Soren Wærenskjold heeft in Beveren zijn allereerste tijdritzege bij de profs geboekt, al was de vreugde bij de Noor achteraf beperkt. “Na wat er vandaag in Zwitserland is gebeurd, was het niet makkelijk om de focus te behouden.” Van der Poel hoopt zaterdag in Durbuy zijn leiderstrui te verstevigen. 

“Ik wist dat het moeilijk zou zijn om te winnen, maar ik probeerde me tijdens de tijdrit te focussen op mijn wattagemeter en de bochten goed te nemen. Dat draaide goed uit. Ei zo na pakte ik nog de leiderstrui, maar het is goed dat we die in de rit van morgen niet moeten verdedigen.”

Wærenskjold maakte het verschil in het tweede deel van de tijdrit. “In het eerste deel had ik 490 watt op mijn meter, aan de finish nog steeds 482. Dat wil zeggen dat ik mijn wedstrijd goed heb ingedeeld. Dit was één van mijn beste tijdritten.”

Al gingen de gedachten van Wærenskjold ook naar Gino Mäder, die in de Ronde van Zwitserland overleed na een val. “Een aantal ploegmaats kenden hem heel goed en hebben nog met hem gereden. Wat er vandaag is gebeurd, maakte het extra moeilijk om de focus te behouden. Ik wil dan ook mijn steun betuigen aan zijn familie en vrienden.”

Van der Poel: “Hopelijk kan ik morgen nog wat seconden pakken”

Mathieu van der Poel houdt aan zijn vierde plaats in de tijdrit de leiderstrui over. “Het belangrijkste was om vandaag een goede uitgangspositie te veroveren met oog op het eindklassement. In dat opzicht was het een goede dag. Ik heb zelfs een betere tijd neergezet dan verwacht, alleen is het dubbel dat ik in het tijdrijden niet bij de beste renners kan aansluiten.”

Zaterdag volgt de rit naar Durbuy. “Ons plan? Dat moeten we nog bekijken. Het zal sowieso een open wedstrijd worden. Veel jongens maken nog kans op de eindzege. De warmte zal zeker nog een rol spelen, maar ik hoop morgen nog wat seconden te pakken om dan in de leiderstrui naar Brussel te rijden.”

Deel dit bericht