Van der Poel: ‘Mooie cross die kan uitgroeien tot een vaste waarde’

belgaimage-143754753-full
Mathieu van der Poel boekte in de eerste editie van de Brussels Universities Cyclocross zijn 23e overwinning van het seizoen. De nieuwe wedstrijd in de DVV Trofee heeft de Europese kampioen aangenaam verrast.

Het parcours op de universiteitscampus van de VUB en de ULB kende enkele technische zones en dat kon Van der Poel wel smaken. “Ik heb me vandaag echt wel geamuseerd”, sprak de Europese kampioen. “Het was leuk om hier op een atypische en mooie locatie eens een cross te betwisten.”

Voor de renners was de wedstrijd dan ook een stap in het onbekende. “Maar ik ben aangenaam verrast. Er zijn nog een aantal punten die beter kunnen. Zo zijn er misschien net iets te veel loopstroken. Had het hier geregend, dan was het zeker een loopcross geworden. Maar ik ben ervan overtuigd dat deze westrijd op termijn kan uitgroeien tot een vaste waarde. Er liggen hier nog wel een aantal stroken die ze zeker kunnen gebruiken.”

99 OF 101?

Voor Mathieu van der Poel was het de 101e zege als prof, al staat voor de Nederlander zelf de teller op 99. “Die wedstrijden in Waregem reken ik er niet bij. Ach, nu kan ik volgende week op het Nederlands kampioenschap mijn honderdste profzege behalen. Veel mooier kan toch niet?”

Deel dit bericht