Van der Poel na nieuwe zege: ‘Parcours leende zich niet tot lange solo’

CAPSurbanKortrijk30112019-136
Twintig crossen gereden in 2019, twintig crossen gewonnen in 2019. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) ging andermaal met de zege lopen, dit keer in de gloednieuwe CAPS Urban Cross in Kortrijk.

In de DVV Verzekeringen Trofee heeft de Nederlander nog vele minuten goed te maken, maar zich wegsteken zal hij nooit doen. De eerste ronden geraakte hij niet af van zijn tegenstand, maar eens hij op dreef kwam was er aan Van der Poel andermaal niets te doen. Het talrijk opgekomen publiek zag het graag gebeuren. “Ik had vooraf ingeschat dat het vrij druk zou worden”, complimenteerde hij de nieuwe organisatie met de opkomst. “Het was leuk om op die bruggen boven al dat publiek te rijden. Wat ook leuk was dat het een tactische strijd was in deze cross.”

“Het parcours leende zich er niet toe om een nieuwe lange solo te gaan rijden en het verschil te maken. Het tempo lag zeker niet te laag in het begin. Het was gewoon een kwestie van afwachten. Ik had er geen problemen mee dat het zo’n cross was. Ik zat redelijk goed in die groep, tot ik even uit mijn pedaal schoot. Daardoor verzeilde ik wat op de achtergrond, maar dat heb ik dus wel nog rechtgezet.”

Deel dit bericht