Van Der Poel onoverwinnelijk in het zand van Koksijde

Belga
Belga

Wie anders dan Mathieu van der Poel wist zich te kronen tot winnaar van de Duinencross in Koksijde. Op overtuigende wijze trok hij de overwinning naar zich toe, op enige afstand gevolgd door Pim Ronhaar en Wout van Aert.

Al meteen bij het startsignaal ging van der Poel ervandoor en besloot hij zijn eigen cross te rijden, waarbij de jonge Pim Ronhaar er als enige in slaagde om zijn landgenoot op een afstand te kunnen volgen. Meteen op achtervolgen aangewezen: van Aert, Vanthourenhout, van der Haar en Vermeersch.

Terwijl van der Poel ronde na ronde zijn voorsprong verder uitdiepte met Ronhaar nog steeds als eerste achtervolger, kon van der Haar in de achtergrond afstand nemen van het groepje van van Aert. Vanthourenhout reed lek en verloor daardoor zijn aansluiting. Halverwege koers leek van Aert zijn tweede adem gevonden te hebben en dichtte hij het gat op van der Haar, die hij even later ook achter zich wist te laten. De rest van de wedstrijd zouden de onderlinge posities niet meer wisselen.

Alweer bingo dus voor van der Poel, die aan een ononderbroken reeks overwinningen bezig is. Pim Ronhaar bevestigde zijn vorm en eindigde op een mooie tweede plek, van Aert vervolledigde het podium.

 

Deel dit bericht