Van Empel ook ongenaakbaar in Rectavit Flandriencross

Belga
Belga

Fem van Empel blijft oppermachtig in de X²O Badkamers Trofee. De wereldkampioene zette na de voorbije vijf manches ook de Rectavit Flandriencross op haar naam. Lucinda Brand eindigde op ruim een minuut op de tweede plaats, Manon Bakker finishte als derde.

De start van Van Empel was opnieuw indrukwekkend te noemen. De Nederlandse had na een halve ronde al een kloofje geslagen, na een volledige ronde bedroeg de voorsprong zelfs al elf seconden op achtervolgers Bakker en Denise Betsema. Zij wisten toen al dat de tweede plaats het hoogst haalbare zou worden.

Na een matig openingsrondje herpakte Brand zich wel in de tweede ronde. Zij vond opnieuw het juiste ritme en trok er met Bakker vandoor, Betsema moest de rol helemaal lossen. Enkele meters na het Nederlandse duo reed Laura Verdonschot knap solo op de vierde plaats, al kon zij de aansluiting bij de nummers twee en drie niet meteen maken.

Voorin knalde Van Empel nog steeds aan een razend tempo over het parcours. De renster van Visma | Lease a Bike bouwde haar voorsprong ronde per ronde verder uit. Op ruime afstand van de leidster slaagde Brand er in om zich los te wrikken van Bakker. Zij kreeg het zelfs nog warm onder haar voeten, want Verdonschot begon steeds dichterbij te komen. De Belgische maakte echter een fatale val waardoor haar achtervolging niets meer opleverde.

Uiteindelijk stond er opnieuw geen maat op Van Empel. De wereldkampioene kwam met een voorsprong van maar liefst één minuut en acht seconden over de streep. De eindzege in de Soudal Ladies Trophy komt opnieuw dichterbij.

Deel dit bericht