Van Lent boekt verrassende eerste zege op EnergyVision CrossCup in Roeselare, Kimeli maakt favorietenrol waar

Fotospecial-SISK-060

Het vernieuwde parcours in Roeselare zorgde voor een verrassende toets tijdens de eerste individuele manche van het nieuwe EnergyVision CrossCup-seizoen. De gebruikelijke modder maakte namelijk plaats voor een eerder droge omloop. Jana Van Lent zag het graag gebeuren. De verrassing van de dag liep een dominante race en liet iedereen achter zich op de lange cross. Bij de heren vertrouwde Isaac Kimeli met succes op zijn eindsprint.

Dit keer geen heroïsche omstandigheden tijdens de EnergyVision CrossCup in Roeselare. Ondanks de regen van de voorbije dagen, lag het Schierveldestadion er opvallend droog bij. Ook wanneer de paraplu’s opengingen bij de toeschouwers, liet de blubber zich nauwelijks zien. Het maakte de wedstrijden er niet minder mooi om.

Bij de dames liep een underdog zich namelijk in de kijker. En die underdog is Jana Van Lent. Tijdens de EnergyVision CrossCup Relays liep ze een eerder anonieme race, maar vandaag circuleerde ze van bij de start in de voorhoede. Ze voerde mee de forcing met Juliette Thomas en kreeg in eerste instantie Sofie Van Accom, Victoria Warpy en Julie Voet mee. Die laatste moest als eerste de rol lossen. Even later konden Van Accom en Warpy ook niet anders dan het hoofd te buigen. Voor Van Lent was dat het signaal om een volgende pijl af te schieten. De jonge belofte sloeg een kleine kloof met Thomas en zag haar nooit meer terug. Van Lent pakte zo haar eerste grote zege bij de senioren en wordt meteen leidster in het klassement. Thomas hield aan de meet uiteindelijk nog een handvol seconden over op Van Accom. Wielrenster Julie Van De Velde werd knap twaalfde.

Bij de mannen was het langer wachten op een beslissende move. Na de start vormde zich een groep van zes met quasi alle favorieten waaronder Isaac Kimeli, Robin Hendrix en Guillaume Grimard. Pieter-Jan Hannes kon opvallend niet de aansluiting maken en finishte uiteindelijk als elfde. Voorin gaven de kandidaten voor het podium elkaar geen duimbreedte weg. Het was wachten tot in de finale alvorens iemand de knuppel in het hoenderhoek durfde gooien. Kimeli voelde zijn moment gekomen en trok als eerste de sprint aan. Hendrix maakte het hem nog een beetje lastig, maar de snelle benen van Kimeli waren een klasse apart. Na Hendrix was het Grimard die over de meet bolde en terloops de leiderstrui meepikte.

Lotte Scheldeman profiteert, Ruben Verheyden triomfeert

Op de korte cross leek Mariska Parewyck er een indrukwekkende solo van te gaan maken tot zij plots even het bewustzijn verloor. Hoewel zij er snel doorkwam, kon de topfavoriete logischerwijs de wedstrijd niet meer afmaken. Lotte Scheldeman profiteerde en pakte de winst. Ruben Verheyden kende als topfavoriet minder problemen. Hij bleef rustig tijdens de 2500m en liep in de laatste rechte lijn weg van zijn dichtste belagers. Maxime Delvoie moest uiteindelijk drie seconden toegeven. Ward Leunckens kwam twee tellen later binnen als derde.

Deel dit bericht