Vanthourenhout duidelijk de sterkste in Brussel

CYCLOCROSS TROFEE BRUSSELS UNIVERSITIES
De slotmanche van de X²O Badkamers Trofee komt op naam van Michael Vanthourenhout. De man van Pauwels Sauzen - Bingoal was in Brussel duidelijk te sterk voor de concurrentie. Eli Iserbyt finishte als tweede, Jens Adams strandde op de derde plek.

Toon Aerts verzekerde zich vorige week in Lille van de eindwinst in de X²O Badkamers Trofee. Gelukkig maar voor de man van Baloise Trek Lions, want zijn start ging volledig de mist in. Hij mistrapte zich en moest door zijn tuimelpartij als allerlaatste renner vertrekken. Ook in de kopgroep zorgde het verraderlijke parcours al snel voor brokken, want ook Daan Soete en Lars van der Haar gleden onderuit.

Dat was voor Laurens Sweeck het signaal om vlug een kloofje te slaan. Hij ging er solo vandoor, maar kreeg in ronde twee gezelschap van zijn ploeggenoot Vanthourenhout, met Adams en Iserbyt in hun kielzog. Lang bleef het groepje niet samen, want Vanthourenhout beschikte duidelijk over uitstekende benen. Hij vloog weg van de concurrentie en bouwde al snel een mooie voorsprong op.

In de achtervolging maakten Sweeck en Iserbyt elk een slippertje. Vooral voor Sweeck was de schade groot, want hij moest Adams en Iserbyt laten rijden. Dat tweetal zag de kloof met Vanthourenhout echter enkel maar groter worden. De vogel uit Wetteren was duidelijk gaan vliegen.

Vanthourenhout maakte geen foutjes meer en kwam solo over de streep met een voorsprong van ruim 22 seconden. De tweede plaats was voor Iserbyt, die in de voorlaatste ronde afstand kon nemen van Adams. Hij eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

Deel dit bericht