Victor Vandeputte wint duel van Ward Huybs in Trimetal Rookie Trophy Lille

WhatsApp Image 2024-02-11 at 12.03.10

In de Trimetal Rookie Trophy van de Krawatencross kregen we net als bij de junioren een pittig duel. Trek Baloise Lion Ward Huybs en Deschacht Hens Maes renner Victor Vandeputte vochten een pittige strijd uit en pas in de laatste meters was Vandeputte zeker van deze felbevochten zege. Arne Baers volgde op korte afstand van de twee koplopers en deed een super zaak in het klassement. Met nog één cross voor de boeg halveerde hij zijn achterstand op leider David Haverdings.

Victor Vandeputte en Ward Huybs lieten er geen gras over groeien en trokken er meteen stevig vandaar. Arne Baers probeerde nog de brug te slaan naar de twee leiders maar kon nooit volledig de aansluiting maken. In de voorlaatste ronde wisselde Huybs van fiets en kon Vandeputte hem onder druk zetten door een kleine voorsprong te pakken. Huybs was taai, zeer taai, vandaag. Hij kwam terug aansluiten.

In de laatste ronde kregen we een gelijkaardig scenario waarin Vandeputte opnieuw een kleine voorsprong kon pakken na een foutje van Huybs. De zege leek binnen handbereik, maar Huybs gaf zich nog steeds niet gewonnen en draaide de laatste rechte lijn op met Vandeputte voor het grijpen. Een lange sprint moest dus beslissen over de zege. Hierin trok Vandeputte aan het langste eind en vierde uitbundig op de aankomstlijn.

“Niet alleen het wedstrijdverloop zorgde voor deze uitbundigheid, het is ook echt al elke week iets geweest de laatste weken. Vorige week kon ik mijn kansen niet verdedigen op het WK omdat ik al vroeg lek reed”, vertelde de winnaar. Of hij dacht dat het binnen was? “Ik ben altijd rekening blijven houden met Ward, want hij rijdt zeer sterk.”

Arne Baers reed op kort afstand van de twee leiders een sterke cross. Hij kwam binnen op 43 seconden terwijl de leider in het klassement, David Haverdings, vandaag 2 minuten en 44 seconden toegeeft op de winnaar. De achterstand van 3 minuten en 44 seconden is dus meer dan gehalveerd vandaag. “Ik had het nooit mogelijk geacht om hier vandaag twee minuten terug te pakken. Ik had verwacht om maximum een minuut terug te kunnen nemen op de leider. Ik twijfelde nog om volgende week in Sint-Niklaas te starten, maar na vandaag zet ik alles op Brussel zondag!”

We krijgen volgende week in de Soudal Brussels Universities Cyclocross dus een razend spannende slotmanche in de Trimetal Rookie Trophy. Krijgen we David Haverdings of Arne Baers als eindwinnaar in dit spannende klassement?

Deel dit bericht