Vrachten op het podium, pechdag voor Verschueren

vrachten
Arne Vrachten heeft het podium gehaald in Neerpelt. De Telenet Fidea Lion bezette het laagste podiumplaatsje in de eerst Soudal Classic. Bij de vrouwen viel Ellen Van Loy net naast het podium en was er een pechdag voor Jolien Verschueren.

Voor Van Loy begon de wedstrijd goed. “Ik was redelijk goed weg en zat al snel bij de eerste 5. Even reed ik op een tweede plaats achter Sophie De Boer, maar Laura Verdonschot en later Nikki Harris kwamen er nog over. Op de technische stroken deed ik zeker niet onder voor Nikki, maar op de lange rechte stukken waar de kracht naar boven kwam, reed ze van me weg. De vermoeidheid van Amerika zit duidelijk nog wel in de benen.”

Sels vocht een hele cross tegen zichzelf. “Goed slapen zat er deze week niet in en dat merkte ik vandaag. Ik kon wel een hoog tempo ontwikkelen maar ik maakte elke ronde veel te veel fouten waardoor ik niet verder kwam dan een 7de plaats. Morgen is het hopelijk iets beter op de leuke omloop van Gieten.”

Voor Verschueren werd het een pechdag. “Na een matige start maakte ik al vroeg in de wedstrijd een slipper waardoor mijn ketting eraf ging. Ik verloor heel wat plaatsen en moest al vroeg in de achtervolging. Toen ik uiteindelijk opnieuw zicht had op de top 8 brak mijn achterderailleur in een afdaling. Ik was een kilometer verwijderd van de materiaalpost dus heb ik op men eigen tempo verder rondgereden.”
 
Bij de juniors haalde Vrachten geen goede start. “Ik kon niet meteen inklikken met als gevolg dat er heel wat renners mij voorbij staken. Stelselmatig schoof ik op waardoor ik na een ronde op de 9e plaats reed. Toen moest ik l eventjes gas terug nemen zodat ik vanaf de derde ronde terug het gas open kon draaien. Zo gezegd zo gedaan en ik wist uiteindelijk nog op te schuiven naar een derde plaats. Zonder mijn slechte start had er veel meer in gezeten maar dat is cross.”

Deel dit bericht