Wereldkampioenen Morkov en Hansen nemen leiding over na dag twee

thumbnail_MVH_3387

Michael Morkov en Lasse Norman Hansen nemen de leiding over na de tweede nacht van de Zesdaagse van Gent. De Deense wereldkampioenen hebben 147 punten, vijftien meer dan Kenny De Ketele en Robbe Ghys.

Morkov pakte meteen uit in de eerste puntenkoers van de avond. In de tweede puntenkoers was de Italiaan Michele Scartezzini oppermachtig. De ploegafvalling ging dan weer naar Morkov en Hansen. Tuur Dens zette de baanronde naar zijn hand. Twee koppels begonnen in dezelfde ronde aan de eerste ploegkoers van de avond. Morkov en Hansen hadden de leiderspositie, met 106 punten en dus een bonusronde achter hun naam, overgenomen van De Buyst en Kluge (59 punten).

De wereldkampioenen pakten samen met De Ketele en Ghys in de ploegkoers over 30 minuten andermaal stevig uit. Zij slaagden erin de concurrenten één of meerdere ronden aan te smeren. Beide koppels mochten sprinten voor de zege. In een wel heel lange spurt toonde De Ketele zich sneller dan Morkov.

In de tweede en laatste ploegkoers van de avond trokken Fabio Van den Bossche en Vincent Hoppezak aan het langste eind. Morkov en Hansen namen dus de leiding over. In dezelfde ronde volgen het Belgische duo De Ketele-Ghys.

Op één ronde staan vier koppels. Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish hebben 98 punten achter hun naam en staan dichtbij een bonusronde. Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge posteerden zich op de vierde plaats met 87 punten. Het Belgisch-Zwitserse duo Jonas Rickaert met Silvan Dillier telt 69 punten en het Belgisch koppel Otto Vergaerde met Jules Hesters is 6e met 66 punten.

Deel dit bericht