Wie wordt de opvolger van Tony Martin?

bbtmartin
Goed nieuws voor wie snakt naar de koers dichtbij huis. Vanaf volgende woensdag raast het peloton weer vijf dagen over Belgische wegen in de Baloise Belgium Tour. Met als inzet: wie wordt de opvolger van Tony Martin?

Het meest in het oog springend dit jaar is de 16,8 km lange tijdrit op vrijdag in Diksmuide. Die loopt langs de frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog, waardoor de 100-jarige herdenking van de ‘Grote Oorlog’ ook een plaats heeft in het programma van deze Baloise Belgium Tour.

De Baloise Belgium Tour gaat op woensdag 28 mei van start in Lochristi. Daar vindt de avond voordien ook de ploegenpresentatie plaats, een ideale gelegenheid om alle renners uitgebreid te kunnen bekijken. In de etappes van Lochristi naar Buggenhout op woensdag en Lierde – Knokke-Heist op donderdag zullen de sprinters zich zeker willen tonen.

In het weekend trekt de karavaan naar Wallonië voor twee uitermate gevarieerde ritten die over eindwinst zullen bepalen. De etappe rond de Lacs de L’Eau d’Heure is erg glooiend en zeer aantrekkelijk voor aanvallers pur sang. In de pittige finale gaan de renners nog drie maal over ‘le petit Poggio’.

Op de slotdag staat er een Ardennenetappe op het programma met beklimmingen van onder andere de Muur van Hoei, de Muur van Amay, de Côte de Stockay en Les Cahottes, met start en aankomst in Oreye.

TOP DEELNEMERSVELD

In Lochristi verschijnen er zes UCI ProTeams aan de start. Publiekstrekker nummer één is uittredend winnaar Tony Martin. De Duitser van OPQS gaat dit jaar voor een 3de opeenvolgende eindzege, waarin in het verleden niemand slaagde, zelfs Eddy Merckx niet (winnaar 1970-1971). Hij zal bovendien omringd worden door een erg sterk blok met o.a Tom Boonen, Niki Terpstra, Gianni Meersman en Jan Bakelants.

De tegenstand is echter groot. BMC zal alleszins zijn huid duur verkopen met o.a. Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet in de rangen. Bij Lotto-Belisol mikt men met André Greipel op enkele ritzeges en is Jurgen Roelandts de man voor het klassement. Andere uitdagers zijn Sep Vanmarcke en Theo Bos (Belkin), Tom Dumoulin (Giant-Shimano), Sylvain Chavanel (IAM Cycling) en Bjorn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert).

Van Topsport Vlaanderen-Baloise mogen we – zoals de ploeg in het voorjaar al bewees – ook meer dan ooit vuurwerk verwachten met onder andere Kenneth Vanbilsen, Jelle Wallays en Michael Van Staeyen. De Baloise Belgium Tour kreeg al 61 keer een landgenoot op het hoogste schavotje. Wie de teller op 62 wil brengen, zal stevig zijn kuiten mogen inwrijven in dit boeiende internationale gezelschap.

VEILIGHEID BOVEN ALLES

Op vlak van de veiligheid werden opnieuw heel wat inspanningen gedaan: het beter signaleren van obstakels met de BALOISE borden, goede afspraken met alle veiligheidsinstanties (met een bijzonder woord van dank aan de federale en lokale politie), gekwalificeerde chauffeurs en de beperking van het aantal volgers, moeten bijdragen tot een veiliger verloop van de wedstrijd.

Baloise Belgium Tour (27 mei t.e.m. 1 juni)

27/05: ploegenpresentatie Lochristi (18u30)
28/05: Lochristi – Buggenhout (172,6 km)
29/05: Lierde – Knokke-Heist (170,4 km)
30/05: Diksmuide – individuele tijdrit (16,8 km)
31/05: Lacs de l’Eau d’Heure – Lacs de l’Eau d’Heure (177,7 km)
01/06: Oreye – Oreye (178,7km)

Deel dit bericht