Yorben Lauryssen is beste junior in Ronse

lauryssenronse
Yorben Lauryssen heeft in Ronse de Soudal Hotondcross voor junioren gewonnen. Hij besliste een tweestrijd met ploegmaat Jetze Van Campenhout in de slotfase in zijn voordeel. Emiel Verstrynge mocht als nummer drie mee op het podium.

De podiumplaatsen bij de junioren waren in de Soudal Hotondcross al snel verdeeld. Yorben Lauryssen en Jetze Van Campenhout, het duo van Callant-Doltcini, kregen West-Vlaming Emiel Verstrynge mee in hun spoor.

Het duo van de opleidingsploeg van Mario De Clercq was echter net een maatje te groot. Verstrynge moest een gaatje laten, bleef lang op een tiental seconden hangen, maar kreeg de kloof daarna nooit meer dicht.

Een duel tussen twee ploegmaats besliste over winst. Van Campenhout toonde zich technisch de betere, Lauryssen was bergop en in de loopstroken de sterkste. In de lange beklimming van de slotronde trok Lauryssen het laken definitief naar zich toe. Van Campenhout stelde zijn tweede plaats veilig, Verstrynge vervolledigde de top drie.

LAURYSSEN: ‘FITHEID BESLISTE OP EINDE OVER DE ZEGE’

Yorben Lauryssen won vorig jaar al de Koppenbergcross en voegt daar met de Soudal Hotondcross nog een tweede klassieker uit de streek aan toe. “Een hele mooie overwinning”, glunderde Lauryssen.

“In de eerste twee rondes was ik niet super”, reageerde Lauryssen. “Ik had wat last van de onderrug, maar na een paar rondes kon ik beter in de wedstrijd komen. Wie op het einde de meeste energie in de tank had, kon de wedstrijd naar zich toe trekken.”
 
“Door de regen van de voorbije wedstrijden werd het een hele zware wedstrijd. In de opwarming had ik het gevoel dat het nog wel zou meevallen. Maar als je op dit parcours vier keer volle bak moet gaan, dan is dat extra vermoeiend. Zeker als je na de loopstroken bergop boven nog eens moet doortrekken.”

Deel dit bericht