Young Lion Seppe van den Boer geselecteerd voor Tábor

© Bram Van Lent
© Bram Van Lent

AA Drink Young Lion Seppe van den Boer is geselecteerd om deel te nemen aan de wereldbeker in Tábor bij de junioren. Tijd dus om Seppe beter te leren kennen.

Seppe is op 9-jarige leeftijd gestart met triatlon en vond de afwisseling tussen de drie sporten leuk. Het zorgde voor een goede sportieve basis. Toch was fietsen altijd al zijn favoriete discipline. Hij besloot zich hierdoor aan te sluiten bij ons opleidingsteam AA Drink Young Lions om zich volledig toe te leggen op het veldrijden.

Vorig jaar behaalde Seppe vele overwinningen in de B-crossen en al enkele podiumplaatsen in A-crossen. Als kers op de taart won hij het provinciaal kampioenschap in eigen streek.

Dit jaar won hij de jeugdcross in Baal voor eigen publiek. Seppe: “Met veel zin stond ik aan de cross in Baal. Daags voordien had ik een goede cross gereden op de berencross in Meulebeke met een mooie zesde plaats, maar de motivatie was hoog om de dag erna voor eigen publiek en voor eigen club opnieuw een mooie prestatie neer te zetten. Dit lukte! Het parcours ligt mij wel, ook de omstandigheden waren voor mijn ideaal: zwaar en modderig. Ik nam meteen de kopstart. Na een halve ronde had ik een klein gaatje dat steeds groter werd naarmate de wedstrijd vorderde. De laatste ronde kon ik genieten door de behoorlijke voorsprong die ik had. Het was bovendien nog extra leuk dat ik met twee ploeggenoten op het podium kon staan.”

Seppe heeft zijn wereldbekerselectie te danken aan zijn technische skills, goede uithouding en doorzettingsvermogen. “Ik denk dat het in Tábor zaak wordt om van bij het begin mee te zijn. Ik start vermoedelijk redelijk achteraan, maar de start is ook één van mijn kwaliteiten. Ik durf me zeker in het gewoel te smijten.” Ook Eddy Hendrickx, voorzitter van de AA Drink Young Lions, is blij met de selectie: “Natuurlijk zijn we als club trots dat we een renner in de selectie hebben. Dat is ook de bedoeling van onze werking. In het verleden is dit meermaals gelukt.”

Seppe zijn toekomstplannen zijn dan ook duidelijk: “Eerst en vooral ga ik genieten van deze eerste ervaring in de wereldbeker van Tábor. Ik hoop natuurlijk dat er nadien nog selecties mogen volgen. Naar volgend jaar toe, zou ik graag mijn verdere studies halftijds willen combineren met het veldrijden/wielrennen. Dat zou een droom zijn die uitkomt.”

Ook Lore De Schepper is geselecteerd voor de wereldbeker in Tábor. Zij zal de AA Drink Young Lions vertegenwoordigen tussen de vrouwelijke junioren.

Deel dit bericht