Nationaal Park Marathon Hoge Kempen opent inschrijvingen voor 2025

20240225_NPM_Eerste_Selectie-107 (1)

De Nationaal Park Marathon Hoge Kempen is volgend jaar aan zijn vijfde editie toe. Maasmechelen is opnieuw de poort naar deze unieke natuurmarathon op loop- of wandelschoenen, dwars door het eerste nationale park van België. Afspraak op 22 en 23 februari 2025. Inschrijven kan vanaf nu.

Met 440 km aan paden biedt Nationaal Park Hoge Kempen immense mogelijkheden om op ontdekking te gaan. Loofbossen, heide, meren, terrils, … Het landschap is adembenemend en afwisselend.

Vorig jaar namen bijna 7000 lopers en wandelaars deel. De 42 km waaraan zowel zaterdag als zondag maximum 1500 deelnemers kunnen starten, is uniek en trekt deelnemers uit gans België en daarbuiten aan. Greg Broekmans van organisator Golazo: “De mooiste marathon van ons land stellen we. Het volledige parcours loopt door de natuur, langs alle highlights van het Nationaal Park. We zien dat veel lopers die een stadsmarathon gedaan hebben heel benieuwd zijn naar dit concept. Een marathon lopen in alle rust, in een machtig landschap, dat spreekt aan.”

Voor de vijfde editie van de Nationaal Park Marathon Hoge Kempen zal organisator Golazo zowel voor de lopers als voor de wandelaars vier verschillende routes uittekenen: een parcours van 8 km, 14 km, 21 km en natuurlijk de marathonafstand van 42,195 km. Zaterdag 22 februari is gereserveerd voor de wandelaars, op zondag 23 februari mogen de lopers zich uitleven in de mooiste marathon van België. Maasmechelen is het epicentrum van het event.

Burgemeester Raf Terwingen: “Het is met veel plezier dat we de Nationaal Park Marathon opnieuw in Maasmechelen mogen verwelkomen. Dit evenement past dan ook perfect binnen onze branding als het natuuroplaadpunt van de Euregio. Het succes van de voorgaande jaren is het beste bewijs dat natuur een grote aantrekkingskracht heeft: sporten in een groene omgeving kan niet overal, in Maasmechelen kan dat op grote schaal én in een unieke omgeving. Ik kijk er dan ook met veel enthousiasme naar uit om weer tal van deelnemers en supporters te mogen verwelkomen!

Duurzaamheids- en natuurbehoudprojecten

Om het loop- en wandelcomfort van de deelnemers te maximaliseren en om iedereen optimaal te laten genieten van de natuurpracht is het aantal deelnemers per dag gelimiteerd. Snel inschrijven is dus de boodschap! Een deel van het inschrijvingsgeld gaat via het Nationaal Park Fonds naar duurzaamheids- en natuurbehoudprojecten. Zo konden dit jaar bijvoorbeeld twee trekkershutten in Nationaal Park Hoge Kempen gebouwd worden.

Johan Van Den Bosch, coördinator Nationaal Park Hoge Kempen: “Alsmaar meer mensen waarderen sporten in de natuur en geven zo waarde aan natuur. De natuur is gul voor ons, en het is logisch en erg gewaardeerd dat sporters ook wat teruggeven aan die natuur. In die wisselwerking hebben het Nationaal Park en Golazo als organisator elkaar als natuurlijke partners gevonden en willen we samen op dit vlak pionier zijn in Vlaanderen.”

Deel dit bericht