Baloise Trek Lions zijn klaar voor het nieuwe veldritseizoen en verwelkomen Glowi als tweede naampartner in 2025

BTL_TeamPicture2024_CREATIVELOOK-1

Baloise Trek Lions heeft in het Sven Nys Cycling Center in Baal zijn team voor het nieuwe veldritseizoen voorgesteld. Naast een blik op het sportieve werd er ook enthousiast een nieuwe partner aangekondigd. Vanaf 1 januari 2025 zal het team door het leven gaan als Baloise Glowi Lions, Trek blijft aan het team verbonden als fietsenpartner.

Elk seizoen brengt nieuwe doelen en uitdagingen met zich mee en ook dit veldritseizoen vormt daarop geen uitzondering.

Shirin van Anrooij reed een erg sterk voorjaar op de weg, met onder andere een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen, maar kampt op dit moment met krachtverlies in haar been. Lopend onderzoek zal uitwijzen of en wanneer zij aan de start van dit veldritseizoen kan verschijnen.

Lucinda Brand en Fleur Moors staan wel klaar om er van meet af aan in te vliegen. Beide rensters hebben een succesvol zomerprogramma afgewerkt en komen met vertrouwen aan de start van het veldritseizoen. Brand, tweede op de UCI-ranglijst, zal als Nederlands kampioene haar ervaring inzetten om de jonge generatie uit te dagen. De 19-jarige Moors krijgt alle tijd om rustig te groeien in het veld.

Bij de beloften mannen brengt Baloise Trek Lions David Haverdings en Seppe van den Boer aan de start.

Haverdings heeft het afgelopen wegseizoen een grote stap gezet, met onder andere ritwinst in de Tour de Namur en is vastberaden deze lijn door te trekken naar de winter.

van den Boer, die aan zijn tweede seizoen bij het team begint, bewees al zijn kracht met twee ritoverwinningen tijdens het wegseizoen. De ambitie voor beide renners is duidelijk: deelname afdwingen aan Wereldbekers en kampioenschappen.

Ook de elite mannen staan klaar om een sterk seizoen neer te zetten.

Ward Huybs, crosser pur sang, laat elk jaar opnieuw zien hoe gedreven hij is. Het team kijkt uit naar een sterk seizoen van hem.

Pim Ronhaar, een van de boegbeelden van de Baloise Trek Lions, heeft vertrouwen geput uit zijn overwinningen in Wereldbekerwedstrijden van vorig jaar en wil dat succes verder uitbouwen. Zijn voorbereiding werd enigszins verstoord door de ziekte van Lyme, maar de laatste weken heeft Ronhaar duidelijke vooruitgang geboekt. Als nummer vier op de CX UCI-ranking is hij een van de grote namen voor de toekomst.

Thibau Nys kende een indrukwekkend wegseizoen met negen overwinningen, waaronder vijf in de WorldTour. Kan hij die vorm meenemen naar het veldritseizoen? Vorig jaar maakte hij in het veld al indruk met zeges in de Wereldbeker en op de Koppenberg.

Lars van der Haar tot slot is en blijft de rots in de branding. Als nummer twee op de UCI-ranglijst is hij een vaste waarde. Van der Haar is klaar om vanaf de eerste cross mee te strijden voor de overwinning in de klassementen.

“Wat Baloise Trek Lions als team kenmerkt, is de kameraadschap”, zegt Sven Nys. “We ondersteunen elkaar en tillen elkaar naar een hoger niveau. Onze ambitie is helder: het beste cyclocrossteam worden op de UCI-ranglijst. We mikken dan ook op overwinningen in zowel de beloften- als de elitewedstrijden. Het veldritseizoen kan beginnen – wij zijn er klaar voor!”

En niet enkel op sportief vlak zijn de Baloise Trek Lions klaar voor de toekomst. Met Glowi voegt het team vanaf 1 januari 2025 een nieuwe Belgische naamsponsor aan het team toe. Vanaf de Grote Prijs Sven Nys in Baal zal de officiële teamnaam ‘Baloise Glowi Lions’ zijn.

“Als grootste private werkgever willen we met een echte Vlaamse sport als veldrijden nog meer mensen bereiken”, aldus Elly Huysmans, co-CEO van de Glowi-groep. “De naamsbekendheid van de Glowi-groep vergroten via deze sportsponsoring en ons diversificatie-verhaal brengen zijn primordiaal. Daarnaast hebben we met Het Poetsbureau en Easy Life een enorme uitdaging om steeds nieuwe huishoudhulpen te rekruteren en velen van hen gebruiken de fiets. De fietsopleiding en de Sven Nys Academy sluiten hier perfect op aan.”

Sven Nys: “Wij zijn erg blij dat een Belgische groep als Glowi mee in ons verhaal stapt en gelooft in de waarde die het veldrijden kan hebben voor hun naamsbekendheid. Vandaag is de sport nog onbekend terrein voor hen, maar zij willen er alles aan doen om dit snel te veranderen. Glowi nodigt dan ook al hun medewerkers uit om zaterdag kennis te komen maken met ons team en de veldritsport op de cross van Beringen, de thuishaven van Glowi en het team. Onze samenwerking start pas officieel in 2025, maar dit goede nieuws wilden we toch graag nu al delen.”

Sven Nys: “Vorig jaar kondigen we al aan dat ook Baloise zijn vertrouwen in het team, en bij uitbreiding in onze opleidingspiramide, bevestigde. Zo kunnen we de komende jaren blijven bouwen, samen met een krachtig partnerduo.”

Liesbeth Laureys, director marketing & digital business bij Baloise: “Bij Baloise zetten we met onze sponsoring sterk in op talentontwikkeling en diversiteit. We kunnen ons dan ook heel goed vinden in het unieke traject dat de veldrijders en -rijdsters van de Baloise Trek Lions bij Sven Nys en zijn topteam doorlopen – van kind naar talent en van talent naar prof. Als trouwe partner van de Baloise Trek Lions én de cross laten we een breed publiek kennismaken met ons merk.
En dat werkt alleen wanneer je een uitstekende relatie hebt met de ploeg en de sport.”

Tot slot: ook in 2025 blijft Trek als fietsenpartner bij het team betrokken, maar het zal geen deel meer uitmaken van de naam van het team.

Deel dit bericht